tisdag 18 oktober 2011

Gardinupphängning

Jag kanske körde med falsk marknadsföring när jag skrev om min udda gardinupphängning. Det handlade inte om något avancerat arrangemang utan mer om udda i val av gardiner.

Vi har lite konstigt med fönstren i vardagsrummet. Det är som ett halvt burspråk. Ena fönstret är rakt med fasaden. Det som är mot balkongen är snett. Så det är svårt att hitta något bra alternativ till gardiner. Men nu känns det som att jag äntligen lyckats.
Den breda gardinen längst in hittade jag på en loppis i Sundsvall i somras. Fönstret börjar en bit in på väggen så det sett konstigt ut när jag valt att sätta en panelgardin där. Vid det sneda fönstret är det för kort bit att ha en bred gardin. Så jag valde att blanda. En bred gardin och en panelgardin. Det blev kanonsnyggt. Tycker jag i alla fall.

Vid balkongdörren har jag kedjor hängandes. De här kedjorna jagade jag stan runt för att få tag på. Det var när vi var nyinflyttade för sex år sedan. Jag tycker fortfarande om dem, så de får sitta kvar. Eftersom dörren går inåt går det inte att ha en vanlig gardin där.

3 kommentarer:

AprilSus sa...

Ser jätte fint ut! :) Udda fönster kan vara väldigt fina, men kan krångla till det en del när man ska få gardinerna att passa in, men du ser ju ut att lyckats bra med det. Och vilken utsikt ni ser ut att ha!?

Kramis!

Trebarnsmamman sa...

Jättefint Cicki. Olika men matchande :)

Cicki sa...

AprilSus: Vi har en underbar utsikt. Vi bor så fint till, alldeles vid ett grönområde. Och så bor vi ju på åttonde våningen så vi har fri sikt kan man säga....:-)

Trebarnsmamman: Visst blev det bra. Vi är jättenöjda. Det är det viktigaste.....:-)