lördag 22 oktober 2011

Heureka igen

Nu är allt nedburet i källaren. Allt som kom från vinden, vill säga. Jag har även burit ner en klädställning för att lämpa ner lite jackor. Klädkammaren behöver avlastas. Så jag tänker göra som man gjorde förr, vinterkläder i källaren på sommaren och tvärtom på vintern. Det blir bra.

På måndag ska vi åka med sådana sopor som inte får kastas i containern.  Det är elektronik och gamla målarfärger. Vi ska även lämna en del till loppisen. Som tur är har de bara inlämningen öppen på måndagar. Så vi behöver inte utsätta oss för några frestelser.

Jag ska packa om lite tyger nu när jag fått ett antal tomma bananlådor över. Jag håller på att översvämmas med trasiga kassar fyllda med tyger. Nu ska det bli ordning på det.

När det blivit några stunder över har jag sprättat på en blus. Det är den här blusen som jag sydde i somras. När jag använde den första gången så kände jag mig inte nöjd med den. Den var för urringad för min smak. Så nu har jag sprättat för att ändra den i hals och axlar. Blir jag nöjd ska jag ha den på fest nästa lördag. Jag ska även sy några presenter till födelsedagsbarnet. Det får bli till veckan.

Det finns alltid något att fylla tiden med. Undrar om och om igen hur sjutton jag förr hade tid att jobba.

6 kommentarer:

Ingabritt - after work sa...

Gokväll i stugan. Jag har haft ett litet datoruppehåll och nu sitter jag och läser runt och kollar att alla sköter sig.
Du får MVG tycker jag. Röjer och sliter, sprättar och syr. Duktigt. Du är väl en sådan som syr utan mönster också. Själv får jag knåpa och sy och följa mönstret till punkt och pricka annars vet man aldrig var det slutar. Jo det slutar nog som det gör för det mesta. I papperspåse fvb till soptunnan. Till nästa gång. Nu har jag precis klippt till en poncho i fleece till dotterdottern, hm hm hon kanske hinner ha den innan sommaren?

Mångmamma sa...

Nä, något jobb skulle inte jag heller hinna med! :)
Bra kämpat med all bråte som skyfflats runt - för att inte tala om alla bra-att-ha-saker man samlar på sig!

Cicki sa...

Ingabritt: Satt just och läste ditt inlägg om Frankrike när du var här och hälsade på. Så det kan bli.....:-)

Jag måste göra dig besviken. Jag syr ALLTID kläder efter mönster. Nästan alltid i alla fall. Och drabbas där emellan av klippångest. Alltså att jag knappt vågar sätta saxen i vissa tyger för att jag är rädd att klippa fel. Så nu vet du......:-)

Cicki sa...

Mångmamma: Det börjar kännas väldigt skönt nu. Vi har varit duktiga. Det ska bli skönt att få städa ordentligt efter det här röjningskaoset.

Polargrevinnan sa...

När jag jobbade gick fritiden åt att sköta huset d.v.s sådant som måste göras för att livet skall funka.
Sy och lappa är inte min grej. Konstigt nog har det gått ändå.
Men jag har en väninna som hjälpt mig mycket. Jag hjälpte henne med pappersarbete och hon mig med massor av sömnadsarbete. Idag är hon nästan blind och jag försöker vara ett öga för henne. Jag kan inte göra något för dig, säger hon,
men hon har säkert lagt fler timmar på att hjälpa mig.
Det är väl skönt att få ordning på prylarna. Vi har en klädkammare som jag snart inte kommer in i. Men jag kan konsten att skjuta upp saker.
Tack för filmtipset. Jag spelar in filmen. Sambon är borta minst 2 kvällar i veckan och då passar en inspelad film bra. Ha en trevlig fortsatt helg. Här bjuds snart på vin och ost.
Kram Viola

Ingabritt - after work sa...

Besviken, nej, nej. Litet upplyft bara. Jag är norra Europas uslaste sömmerska men också samma områdes mest optimistiska. Tror alltid att jag ska sy något urläckert och som du kanske förstår har jag samlat på mig tyg:o(