lördag 22 oktober 2011

Filmtips

Eftersom min blogg är en rörig smet av allt som rör sig i min röriga rörliga hjärna så kommer här även ett filmtips.

På fyran ikväll sänds filmen "Allt för min syster".  Så här beskrivs den: "När Kate var två år fick hon diagnosen leukemi och sedan den dagen har hennes föräldrar, Brian och Sara gjort allt för sin dotter. Tack vare sin syster, Anna, som är en perfekt medicinsk donator, har Kate lyckats leva och mot alla odds får hon uppleva sin 16-årsdag. Men nu när Anna blivit tonåring fattar hon ett beslut som vänder upp och ner på familjen. Hon vill inte längre vara donator till sin syster och framförallt vill hon ha rätt att själv välja. För att få kontroll över sitt eget liv stämmer hon sina föräldrar medveten om att hennes beslut kan leda till att Kate dör." 

Jag har läst boken och hoppas nu att filmen blir lika bra. Den ställer allt på sin spets och får en verkligen att tänka efter. 


För övrigt har min hjärna slirat in på ett musikspår. I huvudet hör jag hela tiden Erik Amarillos "Om sanningen ska fram." Jag kanske ska sjunga den för sambon......Får jag ligga med dig då.....Om sanningen ska fram......:-)

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Det sorgliga är att jag inte står ut med reklmabreaken, som förlänger normallånga filmen ända in i sena natten. Annars skulle jag gärna se den här.

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Jag är kluven när det gäller reklambreaken. Egentligen tycker jag inte om dem, av samma anledning som du. Men, när man är värkig så är det ett perfekt kroppssträckartillfälle när reklamen kommer.

Har du tur så kanske SVT visar filmen vid ett annat tillfälle. Jag vet inte om det är åldern (min alltså) eller om SVT ändrat strategi, men jag tycker de, för det mesta, har det bästa programutbudet. Fast ikväll gäller fyran.

tush sa...

Tack för filmtipset, har inte sett den filmen.