torsdag 20 oktober 2011

Mental stress och skor

De sista tio åren har jag lidit mycket av mental stress. Det hör till fibron och min utbrändhet. Men det tog lång tid innan jag förstod det, så jag körde på som när jag var frisk. För ett antal år sedan började jag äntligen förstå hur det var, varför jag fick panikångestattacker när det blev för mycket. Efter det har jag försökt att lära mig att styra upp mitt liv så att jag ska undvika denna panik och stress. Det börjar med att man lär sig förstå sig själv och sina egna reaktioner.

Idag är jag stolt över mig själv att jag tog beslutet om att strunta i vattengympan. Jag gjorde det även förra torsdagen, så idag hade jag egentligen satt press på mig själv att jag måste gå. Jag är ju även en prestationsmänniska som sätter rätt stor press på mig själv. Det är därför jag blir extra stolt när jag klarar av att stå emot den där prestationsjakten. Att jag inför mig själv klarar av att säga ifrån.

Det är naturligtvis vinden som stressar mig nu. Inte blåsten utan vinden högst uppe i huset. Den här veckan har HSB ställt upp en container som vi kan kasta i. Vi har kört iväg en hel del själva, men tänker nu utnyttja denna container till lite större grejer som är svårt att få in i bilen. Dit hör en garderob som vi ska göra oss av med. Den var kvarlämnad av någon tidigare hyresgäst, så den hör inte till lägenheten. När vi flyttade in stod den i det vi har som kontor. Vi flyttade ut den i hallen. Egentligen var den lite för stor för det men den var praktiskt så den har fått stå kvar. Där har vi härbärgerat ytterplagg, vinterkläder eller sommarkläder, beroende på årstid. Även en hel del annat har fått plats där både i överskåp och ovanpå.

Nu är vi ju i röjartagen, så nu åker allt. Även denna hemska garderob som jag retat mig på länge. Jag har en plan! Jag ska sy skoförvaring, klä om puffar och göra lite annat skoj med hallen. Den ska bli ljus och välkomnande. Allt kan ju inte ske på en gång eftersom det handlar om kostnader. Tyg har jag redan så där är det bara att sätta igång. Resten får vi ta eftersom.

Nu har jag tömt garderoben. De kläder som inte ska gå till loppisen är inknökade i klädkammaren. Där får det rensas sedan. Alla skor som legat huller om buller och en del i lådor har rensats. Sex par går till loppisen, tre par kastas och två par ska jag försöka sälja. Det är nästan oanvända Sköna Marie, inköpta för dyra pengar. Resten av skorna behåller vi. Man måste ju sko sig lite i alla fall.

Grejerna i överskåpen och uppe på garderoben ska fördelas mellan klädkammare och källare.

Nu känns det ganska bra i alla fall. Denna garderob har gett mig ångest. Nu återstår bara problemet att få in den i hissen, över gården och ner i containern. Men det är en annan historia.

1 kommentar:

Trebarnsmamman sa...

Du skall tro att jag tycker att ni är duktiga som rensar och kämpar på så bra! Bara önskar att jag hade hälften så bra ork att reda ut allt runtomkring som ni!