tisdag 11 oktober 2011

Läsvärt!

Mellan tvättar och telefongrejande så har jag hunnit med att läsa några bloggar. Bland annat hos den kära Trebarnsmamman. Hon länkade till en ledare i SvD. Den är otroligt bra skriven. Det är flera lokala socialdemokratiska lokalpolitiker som yttrat sig i kaoset runt Juholt.

11 kommentarer:

Ann Catrine sa...

Måste genast klicka mig in där!
Tack för tipset!

Ingabritt - after work sa...

Jag läste ledaren i Svd och gjorde omedelbart reflektionen: Det är svårt att höra vad dom säger när deras handlingar talar högre.

Cicki sa...

Ingabritt: Det är verkligen sant.

Polargrevinnan sa...

Jag har läst ledaren- jättebra. Tack för tipset.
Det är inte fifflare vi behöver som ska vara med och styra vårt land. Bedrägeri eller inte, jag tycker han ska avgå.
Kram Viola

Mångmamma sa...

Efter min hektiska dag, är jag glad att hitta klokheter utan att behöva söka upp dem helt själv. Hela Juholt-affären ger mig dålig smak i munnen!
Tack för länkningen!

Cicki sa...

Polargrevinnan: Det som jag tyckte var bra i den här ledaren var att man lyfte fram socialdemokratins grundtanke. Den är ju stick i stäv med Juholts handlande.

Mångmamma: Det som ger mig dålig smak i munnen är när han tycker att tretusen är en liten summa. När jag har betalat räkningarna så har vi ca 2500:- kvar som ska räcka till mat och andra utgifter under en hel månad för två personer. Då är inte tretusen en liten summa. Jag skulle vara skitglad om jag hade så mycket pengar.

Det är inte sann socialdemokrati för mig att uttala sig så nedsättande om tusenlappar som småpengar.

Trebarnsmamma sa...

Cicki, så sant så sant. 3000 kr är massor av pengar...och den respekten för pengar borde alla ha...speciellt dem som säger sig företräda de sämre bemedlade! Tyvärr tycker jag ofta politiker blir fartblinda av sina höga löner och glömmer bort vilket parti och vilka väljare de representerar. Samma gällde ju t.ex. Göran Persson som köpte värsta godset eftersom han tyckte han var värd det. Varför var han värd att köpa värsta kåken? För att han fått en gigantisk lön för att han skall öka jämställdheten och minska klyftorna i Sverige?

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Det som händer är att man blir besviken om och om igen på de som säger att de står på småfolkets sida. Det är ett politikerklimat nu som är skrämmande. Hade en "vanlig" människa gjort samma sak som Juholt så har det varit bedrägeri och straff på en gång. Det har inte hjälpt att be om ursäkt och hävdat att man gjort ett misstag.

Trebarnsmamma sa...

Ja, det skapar besvikelse och misstro. Att vara politiker tycker jag innebär att man skall vara ett föredömme. Man skall leva som den politik man företräder förespråkar och man skall inte skapa sig själv fördelar. Precis som du säger skulle en "vanlig" människa bestraffas för detta beteende...frågan är bara skall vi förlåta en politiker? Nä, det tycker jag inte! För att bli politiker skall man ha rent samvete! Har man inte det, skall man inte bli politiker. Och det är väll knappast så att man missar ett extra bidrag på typ 100 000kr? Inte ens 3000kr! Och gör man de då har man för stor lön! Om inte annat så kan man aldrig påstå att man är arbetare med den lönen...då är man löntagare! Eller kanske t.o.m kapitalist ;)

Ruta Ett sa...

Ja undrar bara varför han sökte bostadsbidrag överhuvudtaget? Om man som han har en lön på 144000/månad så borde man klara att betala en halv hyra för en fyra. Vad gör han med alla sina pengar??

Cicki sa...

Ruta Ett: Vad jag förstår så kallas det för dubbelt boende eftersom han är skriven i Oskarshamn. Men det är ju inte bara där han bor. Det är troligtvis valkretsen han tillhör. Jag håller med om att med den lönen så borde han kunna hålla sig med en liten etta i Oskarshamn och betala sitt gemensamma boende med sambon. Lätt som en plätt. Och det gäller inte bara han utan andra i samma sits och med samma lön.

Egentligen bryr jag mig inte om att de tar ut det de har rätt till. Man kan diskutera rätten till det. Det är det bedrägliga i det (misstag eller inte) som stör mig. Plus grodor som hoppat ur mun på honom att 3000:- är peanuts osv.