fredag 14 oktober 2011

Kaos i hemmet

När det här vindsäventyret är över så ska jag storstäda hela lägenheten. Från golv till tak. Nu håller jag på att bli galen på hur det ser ut. Det är högar överallt. Högar med sådant som ska till loppisen. Högar med sånt som ska till återvinningen. Högar med sånt som är under bearbetning. Och över allt detta så ligger det lager med damm.

Vi kör till loppisen, vi kör till återvinningen, vi bär ner i källaren det som ska få vara kvar. Ändå fylls det på hela tiden. Vi tar det lugnt för att kropparna ska orka och då blir lägenheten en lagerlokal under tiden.

Det är ingen idé att städa eftersom det hela tiden fylls på med nytt från vinden. Och allt som kommer ner därifrån är dammigt. Och har en vindslukt med sig som ligger som en blöt filt över lägenheten.

Detta är inte kul. Tur att vinden ska vara tömd till den 24:de. Förhoppningsvis är då allt på plats även i källaren. Då tar Stora Rengöringen fart här hemma. Jag får stå ut en vecka till.

4 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag satte mig vid datorn - måste vila ett tag. Anledning - vi har städat och ordentligt. Nu käns det bra men när vi började i morse var inte humöret i topp precis. Nu känns det toppen. En tröst till dig när allt är färdigt. Men din röjning och städning är ju ett riktigt projekt. Ta inte i för mycket, tänk på att kroppen inte 30 (bara sinnet).
Trevlig helg.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Visst är det skönt när det är rent och fräscht omkring en. Jag lovar att vi tar det lugnt. Det är därför det tar så lång tid. Kram

Ann Catrine sa...

Ojojoj,
förstår att det tar på krafterna,
att tömma en vind gör man inte
i en handvändning!!
Som du säger,
du får allt stå ut en, eller två,
veckor till...
Du ska ju orka med också!
Det får nog ta den tid det tar!

Cicki sa...

Ann Catrine: Vi tar det lugnt. Det är väl därför det hunnit bli ett kaos. Nu fick vi ju lite ofrivillig tid över den här helgen, så det får bli lite fönstertvätt när nu vädret är så fint fortfarande. Det gäller att passa på.