lördag 16 juli 2011

Sytt, sytt och bakat

Nu har jag sytt i dagarna två. Jag gjorde en liten väska igår som var så himla kul att göra att jag ville göra fler. Så idag har jag sytt två till i samma modell. Kommer de att bli populära så vet jag nu att det tar 2½ timme, effektiv tid, att göra en. Från tillklippning till sista finishen. Nackdelen med denna typ av maratonsömnad är att det känns i hela kroppen. Jag har rent ut sagt djävulskt ont just nu. Men inte mer än att jag tror det går att vila bort med en natts sömn.

För att krångla till det hela så började jag även att baka. Jag ska ha bröd med mig upp till Sundsvall så jag tänkte att det är lika bra att lägga upp ett litet lager nu. Men det jag bakade idag är nästan redan slut. Grannen kom över idag med mer syriansk mat. Hennes mamma är här på besök och lagar tydligen mycket mat. Så de fick ett valnötsbröd tillbaka. Det kan man väl kalla kulturutbyte.

Nu får det bli mer brödbak imorgon. Dessutom ska jag ju fota det jag sytt och lägga upp i alla sociala medier som jag håller på med. Sonen har äntligen bestämt sig för att ansluta sig till Facebook, så det ska jag hjälpa honom med imorgon. Det är ingen risk att man blir sysslolös när man heter Cicki

4 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Nu har jag läst fatt hos dig.
Trots dina "besvär" är du ett riktigt energiknippe.
Det blir många väskor när du har sjuttioelva idéer. Allt du gör är jättefint.
Trevliga grannar är fint att ha.
Hos oss vet jag knappt vem som bor här, det är mest unga människor och de ser närmast förskräckta ut när man säger hej.
Jag ska sitta vid datorn en stund och sen ska jag baka blåbärsmuffins. Sambon vill gärna ha något till förmiddagskaffet. Jag är lite trött efter allt ståhej som det varit, men någon nytta ska jag väl göra.
Det här med facebook har jag inte
bekantat mig med. Barnbarnen har velat bli vän med mig och jag kikar lite vad de har för sig. Man måste väl vara godkänd som vän för att titta på din sida?
Kram Viola

Cicki sa...

Polargrevinnan: Det där med energin är det egentligen inget fel på. Det är bara det att energin och min kropp är inte riktigt överens. Så jag pliktar idag, kan man säga. Idag ska det bli en lugn dag. Jag ska bara baka och hjälpa sonen med Facebook. Bakningen låter mer pretentiöst än vad det är. Blåbärsmuffins låter gott.

Du kan gå in på min sida utan att ha egen facebooksida, men du kan inte gilla sidan om du inte är med på Facebook. Här har du adressen:
http://www.facebook.com/CickiDesign

Kesu sa...

Så coolt att DU hjälper sonen med FB. Det brukar vara tvärtom. Heja dig!

Även jag är imponerad av din energi, så även av idéerna och mönstren.

Kram

Cicki sa...

Kesu: Det har jag inte tänkt på att det är tvärtom här. Jag är så van att det oftast är vi som hjälper "barnen" med olika datorproblem. Mest är det iofs sambon som är den hjälpsammaste men jag ställer upp om jag kan.

Energin är ibland ett måste för att jag inte ska falla ihop mentalt. Det är bara att köra så det ryker och strunta i att tänka.