tisdag 12 juli 2011

Tänkvärt

Det här viktiga meddelandet måste ni bara läsa. Det är bland det viktigaste och bästa jag läst på länge.

Du som stressar när du kör, pratar i mobilen samtidigt som du kör, eller ännu värre, sms:ar samtidigt som du kör: Du ska läsa det extra noga.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Läste det häromdagen och fick kalla kårar längs med ryggen!
Kärleken till barnet är så stark och föraktet för mot(med)trafikanten så stort.
Välskrivet!
God uppmaning av dig!
Kram.

AprilSus sa...

Jag läste detta på FB här om dagen. Otroligt bra skrivet och man hoppas ju verkligen att den galna kvinnan kommer att läsa detta och känna igen sig? Tyvärr är hon ju långt ifrån ensam.

Jag har visserligen inte något körkort, men när jag åker bil så ser jag på varje mötande bil som en möjlig vettvilling.

Händelsen utspelade sig i mina gamla hemtrakter och som barn bodde jag i Skälby. Det är ett villaområde där väldigt många barn behöver korsa Skälbyväg för att ta sig till skolan.

Min son och hans familj ska tillbringa många timmar i bilen denna tisdag, för att ta sig ner till mig. Självklart är jag orolig att de ska stöta på någon av dessa galningar. Sonens bil innehåller större delen av min avkomma, 2 av mina barn, 2 barnbarn + min svärdotter, så du kan säkert förstå att hur glad jag än är att de kommer, så är det samtidigt olustigt.

Kram på dig!

Cicki sa...

Mångmamma: Det var ett budskap jag kände att jag måste sprida.

AprilSus: Jag har körkort och har haft det i snart 45 år. Förr körde jag mycket men numera blir det bara några gånger i månaden. Jag är också orolig när jag vet att mina barn ligger ute efter vägarna. Det tror jag man är som förälder.