torsdag 2 juni 2011

Sju saker om mig

Jag har fått en utmärkelse av Metta. Sånt blir man alltid stolt och glad över. Nu gäller det att komma på 7 saker om mig själv som jag inte berättat tidigare om. Svårt, eftersom jag är den bluddriga typen som berättar allt, nästan i alla fall. Dessutom är minnet som det är, så jag minns inte vad jag berättat eller inte. Men jag gör ett försök i alla fall.

-Jag hoppade av skolan efter en termin i 3:3an i realskolan. Vi hade flyttat mycket och betyget och motivationen sjönk för varje flytt. Skolan var i omorganisationstagen så jag gick i minst tre olika skolformer, enhetsskola, grundskola och realskola. Det kan har varit något år i folkskola också. Jag minns inte. Jag var skolpliktig till åttan så det utnyttjade jag.

-I trettiofemårs åldern tog jag igen mina bristande betyg på Komvux. Kan numera titulera mig gymnasieekonom, om jag skulle vilja. Har aldrig jobbat som ekonom, men haft bra nytta av kunskaperna ändå. Bland annat som egen företagare.

-Jag har aldrig varit ofrivilligt arbetslös. Det behövde inte vi som började jobba på sextiotalet. Vi kunde välja och vraka. Det har funnits tider jag inte jobbat, men då har jag valt det själv, av olika anledningar.

-Min första lägenhet var en möblerad tvåa som jag hyrde av min chef. Den delade jag med min dåvarande fästman.

-När jag var yngre var jag fruktansvärt blyg. Jag är det fortfarande när jag ställs inför främmande människor. Det kan man inte tro, eftersom jag gladeligen ställt mig som föreläsare och utbildare och pratat i flera timmar inför en publik på många hundra personer. Och njutit av varenda sekund.

-Jag har två tatueringar. En kräfta (mitt stjärntecken) på vänster höft och en fredsduva på vänster arm. Skulle gärna vilja ha fler om jag hade råd.

-När jag tog körkort -67 började jag övningsköra medan det fortfarande var vänstertrafik. Jag hann inte bli klar, så jag fortsatte efter högeromläggningen och fick min älskade lapp den 30 oktober 1967. Jag älskar fortfarande att köra bil och blir avslappnad när jag gör det.

Nu ska jag egentligen välja ut några att skicka awarden till. Det är så svårt att välja, så jag skickar iväg en allmän uppmaning att ni hakar på detta. Jag vill veta sju hemlisar om er allihopa.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hm, kräfta alltså!
Betyder att det snart är dags för födelsedag...
Kram

Cicki sa...

Japp, i mitten av juli.

Metta sa...

Känner igen mig när du säger att du var blyg. Det var jag också. Hade jättesvårt med muntliga förhör i skolan, vågade aldrig svara på frågorna. Däremot hade jag alltid bra betyg på alla skrivningar. Idag har jag inga problem utan kan uppträda inför en stor publik.
Ha en bra helg! Metta