onsdag 1 juni 2011

Örter och bönor

 Det ser fortfarande för jäkligt ut på balkongen. Där har jag inte kommit till skott än. För några veckor sedan så röjde jag ur det gamla ur lådorna och petade ner några bönor i en kruka. Sedan har det inte hänt någonting. Idag blev det i alla fall lite gjort. Jag planterade lite örtkryddor i mammas gamla kopparbalja. Det är gräslök som övervintrat, basilika, salvia och körvel.

De där bönorna jag petat ner var borlottibönor som vi drev upp själva förra sommaren. Hela tretton stycken. Nu har de börjat visat säg. Än så länge är det fem plantor som kommit upp. Det blir nog fler så småningom. Vi kanske kan starta egen odling så småningom. Cicki och bönstjälken.

3 kommentarer:

AprilSus sa...

Jag är tokig i gräslök och har funderat på att ha min egen odling på balkongen. Kanske något att fixa under helgen.

Tack för insperationen! :)

Metta sa...

Visst är det en härlig känsla när man får skörda det man odlat själv. Har tyvärr inte kommit igång med några odlingar i år, men det kanske inte är för sent ännu.
Ha en bra dag!

Cicki sa...

AprilSus: Gräslök är gott. Kul att få sprida inspiration.

Metta: Det är väldigt blygsamt mitt odlande nu för tiden. I förra lägenheten hade vi ett jättestor inglasad balkong. Det var det bästa med den lägenheten. Där odlade jag tomater, chili, mycket mer örtkryddor och en hel del annat. Det är kul att kunna gå ut och hämta in det man själv dragit upp. Lite kan du nog fortfarande sätta. Före midsommar tror jag det är OK.