måndag 18 april 2011

Varför blev det så här?

Ibland när jag får så här ont kan jag känna att livet är orättvist. Så ska man ju egentligen inte känna, för jag har fått så mycket positivt av livet också. Mest positivt. Men när kroppen strejkar då blir jag deppig och less.

När man läser M, Amelia Adamos tidning för 50-plussare, så känns det ännu mer orättvist. Där ståtar både 50-60-och 70-åringar som är smala, aktiva och dessutom kan unna sig både det ena och det andra. Man ger goda råd om vart man ska resa för att få mest utbyte. Det är goda råd om hur man ska placera sina pengar. Det är mode och smink för äldre. Och så vidare, och så vidare i all oändlighet.

Allt känns bara som ett hån! Är det verkligen så verkligheten är för de flesta? Eller är det en uppdiktad fantasi som vi ska tro på? Jag har inte ens råd att köpa tidningen, utan läser den i andra eller tredje hand, efter mina väninnor. Numera lånar jag den inte ens. Jag blir bara deppig av att läsa om hur det skulle kunna vara. I alla fall om man lever på livet solsida.

Det var inte så här jag ville att livet på äldre dagar skulle bli. När jag skilde mig så hade jag önskningar om att kunna resa, kunna gå på konserter och göra annat kul, som fd maken aldrig ville göra. Jag ville samla på upplevelser.

Nu blev det inte så. Jo, några konserter och en resa till Sicilien. Jag hoppas fortfarande det ska bli mer, men egentligen tror jag inte att det någonsin kommer att bli så. Jag tröstar mig med att jag lever med mannen som jag älskar över allt annat. Jag måste tänka så, annars blir jag tokig.

9 kommentarer:

Camilla sa...

Usch för alla dessa glättiga tidningar. Jag tycker att dom stressar mig mer än att dom ger mig ideer. Det går ju inte att göra allt i dessa tidningar sedan är det olika saker som begränsar för olika människor.

Trist när det är pengarna och kroppen som begränsar. Njut av det du har som är bra i stället för att deppa över det du inte kan få. Oj, vad det lät präktigt men jag tror du förstår hur jag menar.

Cicki sa...

Camilla: För det mesta så brukar jag fokusera på det positiva. Jag är ju i grunden en positiv person. Men ibland så orkar jag inte. Idag är en sådan dag. Men jag fattar precis hur du menar för så tänker som sagt var jag också för det mesta.

Trebarnsmamman sa...

Kram vännen! Du är värd allt som står i M men tyvärr är det nog få förunnat att leva de livet!!!!!!!

Känner att jag mailar dig istället! MEN EN SAK SKALL DU VETA OCH DET ÄR ATT DU ÄR BÄST!!!!!

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Gulle dig.

Mångmamma sa...

Cicki; Ändå har du ork att mejla mig med uppmuntrande och kloka ord - du är makalös! Tusen tack och som du så klokt säger själv - det kommer bättre dagar!

Cicki sa...

Mångmamma: Kramar om igen.

Bloggblad sa...

Jag har den, för jag tyker att mycket i den är bra. MEN, jag ligger ockå långt ifrån de där som reser, flyttar utomlands med sin lilla firma och köper 2000-kronorsplagg.

Dessutom stör det mig att när de säger att de ska visa baddräkter för vuxna, då är det enbart smala vuxna utan tuttar som väller över och lår som dallrar...

Cicki sa...

Bloggblad: Jag tyckte den var bra från början men sedan blev den som alla andra damtidningar, tycker jag. Jag läste Amelia när den kom, Tara när den kom och M när den kom. Det har stämt åldersmässigt för mig. Antar det är samma sak för dig. Men nu ids jag inte ens öppna den.

Maja sa...

Att leva med någon man älskar är väl nästan den största lyckan man kan få i livet, visst?
Har man det så klarar man mycket.
Hoppas du får komma iväg på lite "trevligheter" också, det behövs det med... kram