torsdag 21 april 2011

Glad Påsk

Igårkväll när jag satt och surfade runt och läste bloggar så var det så många som gjort fint till påsk. Det var vackra påskdukar, kycklingar, påskkärringar och vackra blomarrangemang. Då fick jag lite dåligt samvete. Jag skulle också vilja göra sånt.

Men då är det så här att pynta är inte riktigt min grej. I alla fall inte att påskpynta. Det är något jag nästan aldrig gjort. När barnen var små så blev det lite grand, bara för deras skull. Oftast kändes det som att, till detta är jag nödd och tvungen. Varför vet jag inte. Jag har inget emot påsken. Det är bara pyntandet som jag struntar i.

Jag har ett påskpynt som i och för sig funnits med i väldigt många år. Det är TuppFan. TuppFan är gjord av en gammal vän som hade slitits hårt av livet. Han åkte ut och in på "torken". Han var aldrig nykter, bara mer eller mindre påverkad. En man som kunde veva runt med folk om han så ville. På den tiden hade mamma en lunchrestaurang där A G började äta. Jag jobbade där. Ibland hade han inte pengar och då började mamma  att ge honom mat. Hon tyckte synd om honom. Det växte fram en vänskap mellan oss och A G. Han dyrkade mamma. Jag tror att hon blev en sorts extramamma för honom. När han satt på "torken" så målade han, renoverade antikviteter eller gjorde annat. Så jag har en hel del här hemma som A G gjort. Vi fick det istället för pengar till maten. Det är han som gjort TuppFan. Den är ca en meter hög och står på golvet. Den är kanske inte världens vackraste, men jag gillar den. I år får den i alla fall stå kvar på vinden, men den finns med mig i minnet i alla fall.

I år kommer vi inte heller att göra någon speciell påskmat. Det känns bara onödigt att göra en massa som sedan ligger och blir gammalt för att ingen hinner med att äta upp. Vi har tänkt bjuda över äldsta bonussonen och Madde och Melina. (Madde, jag ringer) Förmodligen gör vi en wok eller liknande eftersom det fanns en massa härliga vårprimörer att köpa när vi handlade igår.

Ett pynt som jag i och för sig gärna hade gjort, var att köpa en bukett tulpaner eller påskliljor. Snittblommor tillhör numera lyxkontot. Så vi dealade igår om vi skulle köpa en flaska vin eller en blombukett. Valet föll på vinflaska. Dumt, kanske någon tycker, att man låter alkoholen gå före en blomsterkvast. Nu kände vi att en flaska vin kändes mer som fest och helg för oss än blommor. Så fick det bli. Helst hade man ju velat kunna köpa bägge delarna. Men nu är det som det är på den fronten.

Nu vill jag i alla fall önska alla bloggvänner en God och Glad Påsk, med eller utan pynt.

Jag kanske lägger på en gul duk, i alla fall.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Om du hittar lite vitsippor är blomsterbehovet fyllt på ett perfekt sätt - alldeles gratis!
Njut av vinet!

Cicki sa...

K-häxan: Bra idé, det ska ju vara så skönt promenadväder hela helgen....:-)

Madde sa...

Hehe ja jag väntar på ert samtal då:)
Kram

Lippe sa...

Här har jag fyra tuppar som står på spiskåpan hela året utom påsk för då kommer de fram och får påska sig! Här ska vi äta gott och rikligt tord kväll till lördag kväll sedan drar ungerna iväg igen och då blir det tillbaka till morötter och blomkål.
Jag älskar egentligen att pynta men när kropp och pengar inte räcker till så får det bli så här och jag tycker att det är helt ok!!!!
Glad Påsk :)

Shirouz sa...

Jag har inget påskpynt framme, jag vet att det finns några små kycklingar i mjukt material, någonstans, men jag har aldrig pyntat till påsk.
Hoppas ni har haft en bra påsk, och, jag har fått mailet, svar kommer (det skrev jag iofs på min sida med, men kom att tänka på att du kanske inte varit där...)

Och; det är inte alls dumt med vin i stället för blommor, man är ju vuxen och då får man göra som man vill :D

Cicki sa...

Lippe. Hoppas du fick en härlig påsk med mycket god mat.

Shirouz: Ta det lugnt med mailet. Det kommer när det kommer. Jag är ju inte så snabb jag heller med sånt alla gånger.....:-)

Visst är det skönt att man gör som man vill, numera.....:-)