fredag 7 januari 2011

Tidsoptimisten

Sambon är en tidsoptimist av guds nåde. Ska vi någonstans då brukar han börja klä på sig när vi redan borde varit framme. Och så blir han fundersam över att vi inte hann. Och förgrymmad över att jag blir stressad. Efter tio år tillsammans så har vi ändå börjat få just den biten att fungera. Han har börjat inse att jag har rätt. När det gäller tidsplanering i alla fall.

Någon dag i veckan vill jag gärna slippa det här med matlagning. Så dagen innan brukar jag säga till sambon att imorgon får du laga mat. Oftast kommer han sedan på i sista minuten att han ska göra det. Då blir det en panikgrej när något måste tinas i mikron innan han kan tillaga det. Det händer ibland att jag påminner honom just för det här med tidsplaneringen. Risken är då att han kan bli irriterad. Han vill gärna göra saker och ting i sin egen takt.

Idag är en sådan dag när han ska laga mat. Vi bestämde tillsammans redan igår att han skulle göra italiensk köttfärslimpa. Jag tog fram köttfärs tidigare idag. Vi skulle äta klockan åtta, så jag påminde honom klockan sju om att det kanske var dags att börja. Vilket han inte gjorde.

Nu är klockan 21.17 pip och jag har fortfarande inte fått mat i magen. Ursäkten är att det tog längre tid än han tänkt sig. Tur att man älskar honom hejdlöst. Rätt upp och ner som han är, med alla fel och brister.........:-)

12 kommentarer:

Moster Ma sa...

och så blev det säkert "jättegott.

Ruta Ett sa...

Det är en prövning att vara sambo/gift med en tidsoptimist, om man själv inte är det. Jag vet!

Cicki sa...

Moster: Självklart. Toppengott.

Ruta Ett: Då vet du hur jag har det.....:-)

Spader Madame sa...

Äkta kärlek! Pöss på er!

Ruta Ett sa...

Jajamen, det vet jag. Åtskilliga gånger har vi sprungit till tåget/flygbussen och spårvagnen och ofta varit sena. Inte kul alls =(. Som tur är är de tre pojkarna lika mig och vill gärna vara ute i (god) tid.

Le Loup sa...

Jag ler lite här, du vet ju varför :)

Cicki sa...

Shirouz: Jag bara ler också.....:-)

Anonym sa...

Ge honom Bodil Jönssons lilla bok "Tio tankar om tid." Ur den lärde jag mig mycket, har varit tidsoptimist.. ;-)

Cicki sa...

Solveig: Tack för tipset. Jag får testa det.....:-)

Madde sa...

haha Ali står typ i duschen den tidpunkten man ska va framme på:)
Och han tror även att hans smutsiga strumpor har små fötter eller vingar så de själva kan ta sig till smuttstvätten och toalettrullen hittar magiskt till sin plats varje gång....:)

Cicki sa...

Madde: De är som de är, våra män.....:-)

Madde sa...

http://lilofant.blogspot.com/2011/01/januari-tavling.html
Här kan du vinna tyg! :)