tisdag 4 januari 2011

Gnälligt inlägg

Idag blev jag riktigt sur på mina grannar. Eftersom jag inte vet vilken jag ska bli sur på så får det bli en kollektiv och allmän grannsurhet. När jag kom ner i tvättstugan, var det så skitigt att jag inte visste om jag ville ställa ner min tvättkorg och tvättkasse på golvet. Ett tag trodde jag att en maskin gått sönder för golvet var fullt med vattenpölar, svart ludd och hårstrån och tvättmedel. Men maskinerna funkade som de skulle.

Nu har jag nästan tvättat klart. Det är bara en torktumlare och torkskåpet som går. Så jag passade på att torka golvet, ifall jag måste göra om det en gång till. Då kom jag på vad jag tror har hänt. Något ljushuvud har förmodligen hällt ut ett par hinkar vatten på golvet för att sedan skura med långborsten (den breda sopborsten). Den var nämligen dyngsur. Vad tänker folk med egentligen?

Det är ungefär lika klyftigt som att ställa sina sopor under skylten där det står att man INTE får ställa sopor. Det finns nämligen några i huset som inte orkar åka till återvinningen utan lämnar sina tomkartonger, gamla möbler och annat skrot ner i källarplanet. Man har inte fattat att det påverkar våra hyror.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Trist. :(
Minns hur det kunde vara att bo i flerfamiljshus, alltid var det någon granne som kunde irritera en.
Skitiga tvättstugor är ju klassiskt!

Cicki sa...

Mångmamma: För det mesta är det väldigt fint där nere. Vi har ganska nya tvättstugor. Det är bara fem år sedan ungefär som de byggdes om. Men det är trist när inte alla är rädd om de gemensamma sakerna.

Cina sa...

Suck. Vi har också gemensamma utrymmen som soprum, tvättstuga, lokal m m. Man blir trött ibland. Det finns alltid någon/några som sabbar. Trist är var det är!