4 port
5 hg squash
2 gula hackade lökar
2 hg skivade champinjoner, färska eller på brk
1½ msk margarin
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 hg strimlad rökt skinka
1½ dl riven ost
Ugn 225 grader
Gör så här:
1. Skiva squashen och fräs den tillsammans med lök och svamp i margarin i ca 5 minuter.
2. Blanda ner skinkan i grönsakerna, salta och peppra samt lägg blandningen i en ugnssäker form.
3. Strö över riven ost och gratinera ca 20 minuter. Servera gratängen med kokt potatis eller vitt bröd.
7 kommentarer:
Det receptet måste jag testa. Squash är ju jättegott. En gång i tidernas begynnelse odlade jag squash, men den trivs inte där vi bor nu. Squash är också gott att ha i soppa, med massor av lök, dock ej vitlök, och tomater, väldigt användbart med andra ord.
Det här med LCHF-kost, vad innebär det? Skam till sägandes har jag aldrig hört det förut, endast GI. Och då måste man ha väldigt stark mage för att tåla allt fett, kan det vara bra i längden för levern? En tanke bara. Jag skulle bli knäpp om inte jag får äta frukt och grönsaker.
Kram
KB
Låter himla gott, vi fick just med oss två gröna och två gula från mammas odlingar...
KB: Squash är som du säger vansinnigt gott och användbart. Jag ska skicka dig några länkar om LCHF-kost som jag fått av A-K. Enkelt uttryckt så handlar det om att äta så lite kolhydrater som möjligt och fettet är till för att hålla igång förbränningen.
Jag håller med dig om att vissa saker blir svårt att avstå ifrån, så som frukt. Det är därför vi valt att hålla oss till en lättvariant. Nu när frukten är så billig så har jag vill jag inte avstå från det. I torsdags köpte vi plommon, nektariner och aprikoser som var kanonbilligt på Willys.
Spader: Tur att mamma odlar så ni kan få.....:-)
jag fick nyss en squash av dottern..
Hannele: Toppen. Då har du ett perfekt recept att testa nu....:-)
Åh, det låter jättegott! Ska testas i köket i Lilla Huset på Ön. Idétorka råder annars på matlagning!
Cina: Smaklig måltid. Det är jobbigt ibland att hitta på nya och omväxlande idéer i matlagningen.
Skicka en kommentar