måndag 22 mars 2010

Sprättiga måndagen

Min mormor brukade säga: "Bygg upp och riv ner, så har du arbete hela dagen." Det har jag gjort idag. Fast inte precis byggt, utan sytt och sprättat, sytt och sprättat. Jag klantade till det rejält från början och försökte gena. Så ska man aldrig göra. Nu är allt uppsprättat och omgjort och jag är nöjd. Det skulle aldrig falla mig in att lämna något ifrån mig som jag inte är nöjd med. Det handlar om "yrkesstolthet". Men nu är jag som sagt var nöjd så jag kan fortsätta och förhoppningsvis avsluta imorgon.

Jag har inte bara sprättat idag. Jag har bakat valnötsbröd, så imorgon vankas det blomkålssoppa med valnötsbröd till. Sambon och jag har även tagit en kort promenad i den vackra vårsolen. Nu smälter det undan rejält.

6 kommentarer:

Camilla sa...

Blomkålssoppa och valnötsbröd lät underbart gott.

Cicki sa...

Camilla: Det är det också. Billig mat som smakar himmelskt....:-)

Moster Ma sa...

Verkligen lyx i vardagen med god soppa och nybakat bröd!

Cicki sa...

Moster: Det säger man inte nejtack till....:-)

Lisette sa...

På tal om att sprätta upp och sprätta upp. Min mamma, som bland annat var mycket duktig sömmerska ( t.o.m. 1:a pris i SM i sömnad en gång på 50- talet) brukade säga: När du har lärt dig att sprätta och sy om och det färdiga resultatet är perfekt, då är du "nåltämjd" och då KAN du sy.
P.S. Din lilla musfröken är jättegullig och kommer givetvis att bli älskad av mottagaren! D.S.

Cicki sa...

Lisette: Kul, då är jag väl nåltämjd nu eftersom jag blev nöjd med slutresultatet....:-)