lördag 27 mars 2010

Loppisbesök

Eftersom vi har tillgång till grannens bil den här helgen så har vi passat på att uträtta en del bilburna ärenden. Igår var vi på Returen med en massa skrymmande sopor. Det kändes skönt att få undan.

Idag var vi på en ny loppis som öppnat här i stan. Där lämnade jag två kassar med kläder, så nu är det lite bättre plats i klädkammaren. Naturligtvis måste man ju även handla när man är på loppis. Det blev lite mer än planerat, men det är ju så när man går på loppis att man får passa på. Nästa gång kanske man inte hittar någonting.

Dagens fynd är det här gamla askfatet som ska få pryda vårt soffbord från 50-talet. Tror det kommer att passa perfekt. Jag gillar det verkligen.

En pipmugg till Mellis när hon hälsar på morfar och Cicki.

En numismatikers dröm, en femöring infattad i en liten tennskål.

Tyger och brodergarn till musdockorna. Brodergarnen ska jag ha till ansiktena. Det röda kommer att bli perfekt till en klänning. Jag har redan ett tyg som kommer att matcha som blus. Dragkedjor för två kronor styck är inte heller fel.


Böcker som täcker sambon böjelser. Visst gillar jag också historia, men gränsen går vid att läsa Iliaden. Filmen kan jag gärna se.....:-)


Och eftersom jag har så få olästa böcker (harkel, harkel) så var jag ju tvungen att köpa några fler.....:-)

8 kommentarer:

Moster Ma sa...

Kul att "fynda" på loppis. Förhoppningsvis gör jag ett o annat fynd i påsk.

Cicki sa...

Moster: Jag älskar att gå på loppisar. Den här nya har vi faktiskt gångavstånd till. Hoppas du hittar något du också i påsk.

Smycka sa...

Vilka härliga fynd du har gjort! Verkar vara en jättebra loppis! Kram kram =o)

Biggan999 Svart och vitt sa...

Jag har Illiaden som talbok. Jättebra

Cicki sa...

Smycka: Det var väldigt fräscht och välorganiserat så det var lätt att vandra runt och kolla in vad man ville ha. Naturligtvis träffade vi även en bekant där. Det brukar ske på loppisar att man träffar någon att prata bort en stund med.....:-)

Biggan: Jag läste Illiaden som ung så jag skämtade mest....:-) Den är jättebra och mer spännande än vad jag tror ungdomar tror.

Bloggblad sa...

Jag har inte varit på loppis på den dag jag minns... men har massor i garaget som borde lämnas på en, men energin räcker sällan så långt.

Nu ska jag se om den räcker till min vanliga timslånga stavpromenad.

Cicki sa...

Bloggblad: Om du någon gång får ork och tid så är det säkert någon loppis som blir överlycklig över din garagerensning.

Trebarnsmamman sa...

Loppis är skoj, speciellt om det är riktigt billigt :)