söndag 31 januari 2010

Det där med tidningar

Jag vet inte varför, men jag är en urusel tidningsläsare. Alltså morgontidningen läser jag, men veckotidningar och månadstidningar är ingenting för mig. Jag har just röjt på köksbordet. Där var ett antal högar. En del ända från tiden före jul. Nu har de inte legat på bordet hela tiden utan de har varit undangömda över julhelgen. Med en ambition att röja i dem, så åkte de fram på bordet när julen åkte ut. Idag tog jag tag i det.

Det var mycket smått och gott jag hittade. Bland annat tre olästa nummer av Reumatikertidningen och två nummer olästa Reumatikerkontakt. Det låg även en halvläst Fat Quarter där. Det här är ju tidningar som borde vara viktiga för mig att läsa. Reumatikertidningen har oftast många bra artiklar om forskning och annat som rör en skruttig tant. Reumatikerkontakt är den lokala tidningen som visar vad som händer runt om i vårt landsting. Att jag bara halvläst Fat Quarter är det mest konstiga. Det är alltså en svensk tidning för oss som quiltar. Det är en kanonbra tidning. Ändå blir den bara halvläst.

Som sagt var har det alltid varit så här med mig och tidningar. Jag älskade Ica-kuriren på sin tid. Ibland kunde det ligga nästan en hel årsprenumeration oläst. Det brukade sluta med att jag rev ur recept och korsordet och slängde resten. Ändå fortsatte jag att prenumerera år ut och år in. Till slut insåg jag det dumma i det hela.

Så kom Amelia som tidning. Perfekt, eftersom jag var i den åldern då. Alltså beställde jag en prenumeration. Som gick samma öde till mötes som Ica-kuriren. Jag brukade bläddra i den, läsa lite här och där och sedan lägga åt sidan för att läsa vidare. Så tänkte jag i alla fall att göra. Så småningom kom Tara. Jag avslutade Amelia-prenumerationen till förmån för Tara. Jag följde ju hela tiden Amelia Adamo rent åldersmässigt. Precis som hennes tidningsutgivningar gjorde. När M Magasinet kom hade jag lärt mig att det är ingen idé att jag prenumererar på någon tidning. De blir i alla fall inte lästa.

Jag får ibland tidningar av mina vänner. De läggs åt sidan för att läsas. Tills jag hittar dem olästa vid någon bordsröjning. Själv förstår jag ingenting, eftersom jag älskar att läsa. Jag är ju en bokslukare, varför då inte en tidningsslukare.

Nu åker i alla fall Reumatikertidningen in på muggen. Där brukar jag faktiskt läsa en tidning då och då.

9 kommentarer:

Christina sa...

Skönt att vi är flera...inte för att vi prenumererar på samma tidningar, men på sättet de blir lästa ;)

Cicki sa...

Christina: Jasså, jag är inte ensam om beteendet. Så bra då, då är jag i gott sällskap....:-)

Viola sa...

Jaha där kom sanningen levererade i bokstavsform=)
"Tänk sådana problem har inte jag(hostharkel)
Högarna? Nää det tillhör nog grannen;-)"

När jag är tidningsugen i dag så går jag och köper just detta nr,bara för att slippa dessa högar.

Men jag har kvar dem sen,för tydligen har jag ännu inte fattta att man kan kasta dem=) Suck!

Ha en skön måndag/ Viola

KB sa...

Jag tillhör den skaran som läser veckotidningar.(Eftersom jag har tillgång till gratis sådana!) Dock inte från pärm till pärm. Och inredningstidningar, prenumerar på sådana.

Ibland är man så trött i huvudet på kvällarna att man inte orkar med att läsa böcker.Då är det bra att ta till en veckotidning, där finns ju alltid korsord! Däremot avstår jag helst ifrån veckotidningarnas snyftreportage.

Det roliga med veckotidningar är, tycker jag, att redaktionerna tycks tro att alla läsare bor i lägenhet i en stad, arbetar på kontor och har en stuga på landet.

Är det inte också så att det inte alltid anses som "fint" att läsa veckotidningar.

Här samlas också en hel del olästa tidningar, bara igenombläddrade, ibland orkar man inte. Kollar bara ev stickmönster o sådant.Här finns en som svär när de ska bäras ut till soporna!!!


Kram

KB

Hur mår Herr Agaton?

Cicki sa...

Viola: Jag håller med, det är säkert grannens högar. Jag får nog ta ett snack med Anna (grannen) att hon inte får lägga sina högar inne hos oss.....:-)

KB: För mig är det tvärtom. Jag koncentrerar mig nog mer när jag läser tidningar på något konstigt vis. Det handlar inte om vad som är fint att läsa eller inte.

Agaton mår bra. Han har fått en skjorta nu och byxor ligger tillklippta och färdiga att sys. Han kommer inte att bli klar förrän i slutet på veckan för jag har slut på små tryckknappar och kommer inte ner på stan förrän på torsdag.

Le Loup sa...

Skönt att läsa att fler gör som jag. Själv är jag konstant några dagar efter när det kommer till kvällstidningarna, söndagsbilagorna ska vi inte bara tala om... Veckotidningar läser jag inte, jag hinner helt enkelt inte med och skulle antagligen ha travar av dem om jag prenumererade på några... På toaletten läser jag alltid Ehrenmark,(roligt att höra att fler läser på toaletten förresten :) jag vet inte hur många ggr jag läst om hans böcker där inne, kanhända det är dags att byta ut lektyren :)

Cicki sa...

Shirouz: Kvällstidningen vet jag inte när jag köpte sist. Ibland får vi erbjudande om att prenumerera på DN. Vi tackar kategoriskt nej just för att den är så tjock. Däremot älskar jag att läsa vår lilla lokala blaska på morgonen. Den är alldeles lagom tjock för att jag ska ta mig igenom den.

Vad länge sedan jag läste en Ehrenmark. På sin tid hörde han även till favvisarna som sommarpratare. Vill du ha kul på muggen så kan du ju byta ut Ehrenmark mot Rickard Fuch (tror jag han stavar). Du vet läkaren som skrivit en massa kåserier. "Visst är du sjuk" har jag för mig att en heter. Hans brorsa var min läkare under min graviditet med dottern. Han jobbade då med sk riskmammor. Jag var en sådan. Han var en fantastisk läkare som jag bara älskade under den perioden av mitt liv. Utan honom hade jag varit ett vrak. Men det var en utvikning som heter duga. Från toaläsning till graviditet. Vi är ju bara sådana du och jag....:-)

Biggan999 Svart och vitt sa...

Skönt jag är inte ensam om att trava veckotidningar på hög. Det mest arbetsamma att vara med i en förening är dessa tidningar man får med medlemskapet. För att inte tala om COOP VI Hyresgästföreningen. Jag har gjort som du, det är toalettlektyr.

Cicki sa...

Biggan: Vi verkar vara rätt många med både högar på köksbordet och tidningar som toalettlektyr....:-)