måndag 14 december 2009

Livskraft

Det är inte bara kärleken som är livskraftig här hemma. Titta bara på mitt eländiga ödesträd. I våras var detta en bladrik och vacker krukväxt. När jag nu mått så dåligt under hösten så har det till viss del gått ut över mina kära växter. Jag har glömt att vattna dem och när jag väl kom ihåg så dränkte jag dem. Den här stackarn höll verkligen på att drunkna. Men jag lyckades rädda den i tid. Ett tag var den nästan helt kal från blad men det syntes små spirande skott så jag lät den leva. Jag tycker nämligen mycket om mitt kära ödesträd som kommer från en god vän i Jämtland. (Hej Plupp)

Nu har den börjat fått blad igen och börjar faktiskt leva upp. Den har till och med satt knopp. Det är helt otroligt. Jag ska nu skära ner den till en något snyggare fason och hoppas att den överlever och blir vacker igen.

Det är en dålig närbild men jag är så skakig nu för tiden så jag har svårt att ta närbilder. Det här var den bästa som blev. Men ni ser ju ändå att det är en klase knoppar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej själv!
Lever din än? Min har dött för länge sen. Kanske du kommer upp med ett skott till mig i sommar så jag också kan stoltsera med ett ödesträd :o)
Kram Pluppan

Lisette sa...

Jag tycker att du ska ta det som ett gott tecken till både dig och växten om att det kommer betydligt bättre tider. Ha det så gott.

Metta sa...

Så trevligt att du fått fart på ditt ödesträd och att det fått knoppar. Det tog lång tid för mig innan jag förstod att växten gick in i vila och tappade alla bladen. Jag trodde den var död och kastade den, tills min svägerska sa att jag skulle låta den vara och bara ge den litet vatten då och då. Nu har jag flera träd som återkommer år efter år och blommar så fint.

Lycka till med din växt och hoppas att du snart känner dig bättre.

Kram Metta

Cicki sa...

Plupp: Jag har ett skott på G. Bara jag kommer mig för att få ner det i jorden. Vi kommer väl någon gång, hoppas jag. Vi kan ju fortsätta västerut när vi varit i Sundsvall....:-)

Lisette: Idag har det känts bättre än på länge. Vi behövde nog rensa luften plus att värken faktiskt håller sig på hanterbar nivå.

Metta: Vad synd att du kastade din. Så här eländig har inte den här varit tidigare men visst tappar den blad annars med. När den sedan kommer igång så kan man belönas med blommor, om man har tur. Kolla på Tradera. Där kan man hitta skott till en hel del blommor man inte hittar i handeln.

Spader Madame sa...

Syning och blommor och matlagning och bakning och allt! Du är ju förbaske mig extra allt Cicki! Glöm inte bort det!

Cicki sa...

Spader: Tack, du är speciell du också. Å du kan spela bridge. Det kan inte jag. Här är det femhundra och plump som gäller.

Pärlmudden sa...

Vilken fin växt! den verkar ha mått dåligt "i sympati" med dig, och nu när du förhoppningsvis mår lite bättre, så mår även den det. Eller vad tror du själv?
Kram

Cicki sa...

Pärlmudden: Så har jag faktiskt inte tänkt men du har nog helt rätt. Den heter ju Ödesträd så den är mitt öde....:-) Jag har varit nästan värkfri i två veckor nu. Det känns helt otroligt.