fredag 27 november 2009

I väntan på degen

Medan vi väntar på att dagens deg ska jäsa så kan jag visa bilder på söndagens jättedeg. Den som jag fördubblade fast det inte skulle göras så. När den stod på jäsning så var jag där och puffade och puffade för att den inte skulle jäsa över kanterna. Som bilden visar så lyckades jag inte hela tiden.

Men brödet blev jättegott........och väldigt mycket!

7 kommentarer:

Biggan999 Svart och vitt sa...

Hihi när ungarna var små så satte jag en deg, och jag förklarade för de små liven att de fick inte röra den för den skulle sova, Min svägerska ringer i samma veva, vi sitter där och pratar i godan ro, så kommer Anna in och säger Mamma nu har degen vaknat. Då såg det ut så där

engelsson sa...

Hihi..det där har jag oxå varit med om..sånt kladd.. Låter spännande med baguettterna..det e inte samma recept som du haft innan..för det har jag bakat med gott resultat..kram

Cicki sa...

Biggan: Ja, sånt här har då hänt mig både en och flera gånger. Vet inte vad det beror på......:-)

Engelsson: Det är inte samma baguettedeg som tidigare, men väldigt snarlika. Den egentliga skillnaden är att den här har en rågsurdegsgrund plus lite rågmjöl, medan den andra har en vetesurdegsgrund och enbart vetemjöl.

Christina sa...

Fniss, vilken härlig brödbakarbild!

Mitt bröd blev jättebra förresten, men det är ju inget surdeg grrrrr...fast bara 10 gr jäst och långjäst. Alltid något ;)

Cicki sa...

Christina: Mitt är inte riktigt klart än. Är inte nöjd med jäsningen. Hade nog lite för lite tid på första jäsningen. Ska snart provsmaka. Återkommer med omdöme då.

Jag skrev ut receptet till ditt bröd och ska prova någon annan dag.

KB sa...

På tal om stora degar kommer jag ihåg en gång mamma hade satt till en vetebrödsdeg. Hon hann baka ut och sätta bullarna på plåten. Då brakade ett åskväder löst med tillhörande strömavbrott... Jag har aldrig, varken förr eller senare sett eller ätit så stora vetebullar! Om jag inte minns fel jäste de i två timmar,så de var verkligen VÄLjästa!

Ditt bröd ser jättehärligt ut. Kan känna doften också.

Ha en fin Adventshelg.

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Jag har också varit med om väljästa bullar. Jag hade precis som din mamma hunnit få dem på plåten när en kompis ringde och behövde akut hjälp. Det var i mitt unga singelliv. Det var bara att lämna allt och hjälpa henne. När jag kom hem hade STORA bullar. Men de blev bra ändå, vill jag minnas....:-)