lördag 28 november 2009

Adventspyntning, hur då?

Vi har inte egen nyckel till vinden utan den måste man hämta hos nyckelombuden. Det finns två sådana i vårt hus. Eftersom jag vet att det brukar vara hårt tryck på nyckelutlåning en sån här helg så började jag redan igårkväll. Bägge ombuden var borta!

Nytt försök idag med samma resultat. Då gick vi en sväng till affären. Under tiden hann det ena nyckelombudet komma hem. Och vi lyckades få låna nyckeln. Ner med alla adventsaker plus jullådan eftersom det var ihoppackat lite sisådär. Jag hade inte riktig koll, kan man säga.

Nu är det en adventstake i köksfönstret och en adventstjärna i sovrummet. I förra lägenheten hade vi många fönster så vi har ett överskott på adventstakar och stjärnor. Därför fick jag för mig att jag skulle göra en rokad i vardagsrummet. När jag säger det till sambon så säger han att han måste FUNDERA först om det blir bra. Så då blev det inte klart. Han behöver fundera länge ibland.

Då tänkte jag att jag gör i ordning de andra adventstakarna, de man har levande ljus i. Vi har två stycken, en tradionell för mossa och en röd fin lackerad Sundborn utan mossa. Det var bara det att vi hade inga kronljus. Jo, det hade vi, men inte fyra lika av någon sort. Så var det med det.

Nu sitter jag här med en massa julsaker utspritt i hall och kök och en halvpyntad lägenhet.

Inte nog med det så har Elvis hållit på att tjata omkull mig med att han ska ha en egen Facebooksida. Han har ju fått höra att snorvalpen Styre Långskank har en. Då vill ju inte han med sina sex år på nacken vara sämre. Han till och med hackade sig in här på min blogg och gjorde ett alldeles eget inlägg. Det är inte lätt att vara Cicki idag.

4 kommentarer:

Le Loup sa...

Som jag tror du kommer att märka var Styre väääldigt upprörd över att bli kallad snorvalp på FB, jag vågar inte ens tänka på att tala om att han också kallas det i en blogg ;) Dock, det hindrade honom inte från att kasta sig över tangenterna för att adda Elvis. :)

Cicki sa...

Shirouz: Jaja, bli sur bara. Fast jag erkänner att det kanske inte var så snällt sagt. Du får väl bevisa att du är allt annat än en ouppfostrad fjortis.

Elvis som gästkommenterar

Pärlmudden sa...

Vad kul att Elvis har börjat facebooka, eller vad det kan kallas. ;) Spelar han farmville också? Kan du fråga honom om han vill bli min vän?
KRAM

Cicki sa...

Pärlmudden: Ska kolla med honom om han orkar med alla Mu och bä och stön från de andra djuren. Han är i alla fall med i min armé i Castle Age...:-)