torsdag 30 april 2009

Bildkavalkad


Här är bilderna före och efter min hårklippning. Det var väldigt långt innan. Jag är mäkta stolt över att kunna säga att hårfärgen är faktiskt äkta. Fortfarande vid sextio års ålder har jag samma färg som när jag var tjugo. Jag har nämligen ett löshår från när jag klippte mig som ung och lät göra en lösfläta av det håret. När jag tog "efterkortet" idag så är jag inte lika välfriserad men skillnaden i längd framgår ju tydligt.
Det här var mitt roligaste köp. Jag har länge efterlyst ett kitchigt litet fikabord att ha vid min TV-fåtölj. Dessutom är det en liten sypuff. Vad kan passa en sömmeska bättre än det? Vi ska byta dynor i fåtöljerna så då kommer färgerna att matcha bättre.

Detta är också en sak vi letat länge efter. En passande fönsterlampa till vårt 50-tals kök. Lampfoten är köpt för sig och skärmen för sig. Tillsammans blev de oslagbara.
Ikeaservis i sexton delar för 38:-. En assiett och en djup tallrik fattas. Glasen är köpta på ÖB för 15:- styck. Det är kul med lite nytt till vardags.
Några kul somriga tyger. Det ska bland annat få bli solhattar av det.
Jag har börjat vurma för gamla handarbetsböcker. Det finns så mycket härliga tips och idéer i dem som är värda att plocka upp. Naturligtvis slank det med en deckare också.
Jag vet att jag sa att jag inte skulle handla något på loppisen idag. Men vi fick ju inte lämna lådan eftersom det var helg. Då måste vi ju gynna dem genom att handla lite istället. Det blev en underbar kokbok med medelshavsmat. Jag blev inspirerad direkt så ikväll blir det "Citrondoftande pastasnäckor med broccoli". Och så var det naturligvis en deckare som bad om att få följa med hem.
Det här är Truls, vårt senaste barnbarn.....:-)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan absolut vara stolt över ditt hår!

Vad kul att du har fyndat. Jag har inte samma smak som dej, men jag gillar att du vet precis vad du vill ha och hittar grejor som passar in i ert hem.

Camilla sa...

Vilken häftig puff. För ett år sedan hade jag tyckt att den var ful och skrek 60- och 70-tal. Nu tycker jag att den är snygg och skulle passa i vår blivnde läshörna. Vad man kan ändra sig!

Cicki sa...

Annika: När jag gick i skolan och blev retad för rödtott så hatade jag min hårfärg. Nu är jag jättestolt över den.

Visst är det tur att alla inte har samma smak. Tänk så tråkigt det skulle bli annars....:-)

Camilla: Jag var inte heller så mycket för 50-60-talet tidigare. Det har kommit de senaste åren. Vissa 70-tals grejer tilltalar mig och vissa gör det inte.

Le Loup sa...

Dra åt skogen, vad fint hår du har!
Jag gillade den där sypuffen, den var söt! :)

Klimakteriehäxan sa...

Vilket svårt beslut det måste ha varit, att kapa det vackra håret! Jag har alltid drömt om långt och böljande - men har helt fel kvalitet på stråna. Ditt blev fint sent också - och växer ju, fortfarande! Kul att fynda, du har helt rätt, man behöver lite nytt i vardagen.

Christina sa...

Vilket vackert hår du har! Det ser ut som rena hårschamporeklamen på "före"-bilden!

Sypuffen var ju som gjord för dig! Det måste ha stått Cicki på den!

Lampan var ju också rena fyndet om man har ett 50-talsinspirerat kök. Har den sån där knottrig yta, schamotte (eller hur det nu stavas)?

Tyget till höger gillade jag skarpt, synd att man inte kan klicka på bilderna.

Fast finast av allt var nog Truls ;)

Cicki sa...

Shirouz: Jag blev själv rätt imponerad när jag fick det på bild så där. Ser ju inte mig själv så mycket på ryggen annars....:-)

Visst är sypuffen fin...:-)

K-häxan: Jag har funderat fram och tillbaka länge på om jag skulle klippa det eller inte. Men jag får så ont i armarna av att sköta det, sätta upp det och så. Och det har varit jobbigt att tvätta och reda ut. Ångrar jag mig så växer det snart ut igen. Jag är förvånad över att ha sådan hårväxt i min ålder.

Man behöver lite nytt ibland och då är ju loppisar toppen. Det som är gammalt för andra är nytt för mig...:-)

Christina: Som jag skrev till Shirouz så blev jag själv rätt imponerad när jag såg det så där på bild.

Jag älskar sypuffen. Det står verkligen Cicki på den....:-)

Jag kan skicka en förstorad bild till dig på det tyget. Du kanske vill ha det till din kasse om du inte hittat det andra.

Visst är Truls fin? De har tagit honom som vuxen. Han är fyra år. De har bara haft honom i några månader men han är så kärvänlig och go.

Christina sa...

Ja, du får jättegärna skicka en förstorad bild på det högra tyget!
Jag har letat, men inte har jag hittat något tyg inte.

Ja, Truls ser ut som katten katt :)

Cicki sa...

Christina: Jag mailar dig idag eller någon av de närmaste dagarna. Just nu fortsätter jag med mitt röjande. Det gäller att smida medans järnet är varmt...:-)

anna sa...

jäklar vilket långt hår du hade innan, hur kändes det att klippa av det sådär? Sakande du inte håret, eller var det bara skönt?

Cicki sa...

Anna: Jag hade gått med tanken att klippa mig under lång tid så det kändes enbart skönt. Ångrar jag mig så växer det ut igen. Jag har en himla hårväxt. Man skulle kunna tro att jag har Blomstra i shampot...:-)

Lena sa...

Oj,så långt ditt hår har varit,måste vara skönt att få det avklippt. Man är som djuren på våren,man måste rensa ut och göra fint i sitt bo,vilken tur att vi har loppisar,helt perfekt.Gillar värkligen ditt nya porslin.När jag nu såg din fina sypuff bestämde jag mig för att ta ner min från vinden.(Där gör den ju ingen nytta) Ha de bra och ta det lungt i röjandet.

Cicki sa...

Lena: Visst var det långt. Så har jag haft det nu i några år. Bara toppat det när det blivit slitet. Men jag fick så ont i armarna av att sköta det.

Idag har jag också röjt och det känns så himla bra att få det gjort. Ska fortsätta imorgon. Visst var porslinet fint! Ta ner puffen från vinden och få lite glädje av den. Du kan väl fota så man får se. Vi tar det lugnt. Har varit på en promenad i finvädret. Kram

helene sa...

Guuu' vliket långt och fint hår! Och det klippte du bara av!?
Fast iofs så förstår jag dig.
Själv skulle jag vilja klippa av mitt halvlånga slitna rusk, inte på långa vägar lika snyggt som ditt, tänk att ha det så kort och bara behöva rufsa till det litet när man har tvättat det, men jag tror inte jag passar i alltför kort, tyvärr.

I alla fall var det modigt av dig att kapa den längden du gjorde.

Cicki sa...

Helene: Jag hade lite ångest inför det. Jag har alltid velat ha ett lättskött hår. Jag ska skriva ett inlägg om mitt hår så får du läsa historien....:-)