tisdag 1 januari 2008

Krämig tomatsås

Krämig tomatsås

4 msk finhackad schallotenlök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1½ msk olivolja
1 brk 400g hela tomater
1 hönsbuljongtärning
½ msk blandade färska örtkryddor, timjan, rosmarin
100 g Creme bonjour cuisine vitlök & örter

Fräs lök och vitlök i olja i medelvarm panna. Tillsätt avrunna tomater, rosmarin och timjan. Låt puttra i 5 minuter. Vispa ner Creme bonjour och den smulade buljongtärningen. Salta och peppra.. Mixa såsen till en krämig konsistens.

Några kommentarer till receptet:
Vi hade ingen burk hela tomater utan lät en förpackning 500 g krossade tomater rinna av. Det gick alldeles utmärkt. Vi hade inte heller några färska kryddor utan använde torkade. Det gick också bra. Förmodligen blir det ännu godare örtsmak om man använder färska kryddor

Inga kommentarer: