fredag 17 maj 2013

Uppdatering av livet

Idag satt jag och bläddrade bakåt i bloggen. Jag letade efter några bilder. Hamnade då på ett inlägg från 31 juli 2011. Växellådan hade precis pajat på bilen och livet var nattsvart. Som tur var så räddade dottern och svärsonen oss då med att låna ut pengar till oss. Då levde vi ur hand, i mun, som man brukar säga. Varje dag var en kamp och en rädsla för att allt skulle gå åt skogen.

http://cickisdesign.blogspot.se/2011/07/drommar.html

Idag kan jag summera hur det gått för oss. Åtminstone till dags datum. Allt förändrades i februari förra året då sambon äntligen, efter flera års kamp, fick klart med sitt sjukbidrag. Vi blev inte rika, men nu behöver vi inte ha ont i magen för vad som ska hända.

Igår gjorde jag räkningarna, som jag kallar det för. Jag sätter mig alltså och gör en lista på alla räkningar som ska betalas under månaden. Lägger ihop vår gemensamma inkomst och drar utgifterna från den. Då är det enkelt att se vad vi har kvar att röra oss med. Igår blev det faktiskt nästan sjutusen över när räkningarna är betalda. Det är mycket pengar för oss. Då har jag ändå räknat med att två tusen ska sättas in på Ica-kontot och Nordea för att betala av på Ica-krediten och för bilen. Det finns även en slant på sparkontot, som stadigt växer. Inte med så mycket i taget, men ändå.

Behovet av förnyelse i hemmet behövs fortfarande. Det blir så när man länge levt på marginalerna. Den gamla tjock-tvn kan gå sönder när som helst. Till vintern behövs nya vinterdäck. Soffan är trasig både i ramen och skinnet. Bilen kan gå sönder och något annat oförutsett kan hända. Men det känns inte längre som något oöverskådligt.

Nu har jag bestämt att vi ska unna oss ett Ikea besök till veckan. Varför? Jo, för att vi kan. Jag vill äntligen byta ut vardagsporslinet, byta ut lite papplådor i det kombinerade sy/sovrummet. Framför allt ska jag unna mig en liten trappstege, eftersom jag nu har så svårt att klättra upp på stolar när jag behöver upp i skåpen. Det är så när man är en tvärhand hög. Kanske vi även köper några nya lakan så vi kan kassera en omgång, som är extra mycket sliten.

När vi var i Sundsvall konstaterade vi att dottern får ensam ut lika mycket som vi får ut på två personer, varje månad. Dessutom har de lägre hyra än oss. Ändå är hon ingen höginkomsttagare. Socionomer är inte det. Jämförelsen gör att man lite proportion på hur vi lever. Och hur vi har levat.

Ändå känner vi oss så nöjda och glada. Tänk så bra allt ska bli när även Ica och Nordea fått sina pengar. Och sparkontot är påfyllt. Livet känns riktigt bra just nu.

7 kommentarer:

Solveig Sjöskog sa...

Så bra att det har ordnat sig och framtiden inte oroar. Min mamma sa alltid när något inte var som det borde vara: "Värre kunde det vara, sa han som hade eld i håret. Det både värmer och lyser." :-)

Cicki sa...

Solveig: Vilket härligt ordspråk din mamma hade....:-)

Spader Madame sa...

Jag blir så glad för att det är mycket bättre nu! KRAM!

Cicki sa...

Spader: Jag vet att du är det. Igår gjorde sambon ett större datorjobb och fick väldigt bra betalt. Så idag ska vi beställa biljetter till Jerkans show. Han kör den sista här i Stockholm den 25 maj, alltså bara om en vecka. Jag har kollat Ticnet och det går fortfarande att få tag i bra biljetter. Visst har ni varit på den? Kram

Spader Madame sa...

Nej, det har vi inte faktiskt! Låter som en toppenide!

Camilla sa...

Så jätteskönt att livet till slut ville ordna upp sig för er. Inget lyxliv naturligtvis, men tillräckligt för att klara sig. Dessutom har ni ju en massa kärlek och den kan man leva gott av :)

Cicki sa...

Camilla: Precis så är det, tillräckligt för att klara sig och ibland kunna unna sig något extra. Plus en massa kärlek....:-)