måndag 13 maj 2013

Balkonggöra

Det blev en väldans aktivitet här hemma idag. Jag började dagen med sjukgymnast och akupunktur. När jag kom hem la jag mig och vilade en stund, eller rättare sagt så sov jag en och en halvtimme.

Sedan fick både jag och sambon en massa energi. Våra kroppar har hämtat sig ganska bra efter förra veckans äventyr. Så jag satte igång att plantera på balkongen. Vi hade köpt penséer innan vi åkte och de behövde komma ner i riktig jord. Pelargonerna var väl sisådär men de fick följa med ut. Samtidigt öste jag ur en massa gammal jord ur balkonglådorna och bytte ut mot fräschare. Så nu får vi se om det blir några blomster.

Eftersom jag sölat rätt friskt så tog sambon över och dammsög ordentligt där ute. Nu är det riktigt fint. Visserligen ska det ut mer växter, men de står fortfarande på tillväxt. Det är chili, paprika och tomater. De får nog vänta till efter midsommar. Jag ska väl sätta lite örter också i det lilla växthuset som jag köpte förra året.

Det verkar bli en sommar i år också.

7 kommentarer:

Camilla sa...

Känns alltid bra att göra lite snyggt omkring sig.

engelsson sa...

Låter som om det ska bli grönt och ombonat där ute på balkongen.. Ta det lugnt nu och låt kroppen återhämta sig..kram

Cicki sa...

Camilla: Visst är det så.

Engelsson: Blir så avundsjuk på dig när jag ser dina fina rabatter och kryddsängar. Balkonglådorna får duga i alla fall.

Polargrevinnan sa...

Härligt när grovgörat på balkongen är klart. Här är golvet inoljat och räckena tvättade, han är energisk min sambo. Vi är inte överens vilka växter som skall inhandlas men det är inte så bråttom det kan bli kallt om nätterna.
Vad bra att ni båda har återhämtat er efter allt som ni har hjälpt barnen med. Det är roligt att kunna vara till hands men det märks att åren börjar ta ut sin rätt.
Ha det bra.
Kram Viola

På Selmas gata sa...

Jag blev helt matt bara jag LÄSTE om er tripp:) Så skönt att så mycket blev gjort i alla fall! Både hos dotter och sonen. Kan du inte ta lite bilder nästa gång du är i Norrland? Har ju aldrig satt min fot norr om Gävle så jag tycker att Norrland är mer exotiskt än Nya Zeeland! (Där har jag däremot satt båda mina fötter förresten:-)) Gott att ni verkar återhämta er och att allting gick bra!

Cicki sa...

Viola: Vi köpte ju en matta och la på förra året och den gör att det blir mycket lättare att dammsuga och hålla fräscht. Nog märks åldern allt....:-)

T: Visst kan jag ta bilder. Sundsvall är faktiskt en fantastiskt vacker stad med sin "stenstad." Jag kom på att jag kanske ska göra ett inlägg om det. Ska leta bilder först....:-)

Cicki sa...

T: Glömde säga att jag blev själv matt när jag tänkte på vad vi hunnit....:-)