söndag 12 maj 2013

Shopping, shopping, shopping

Det var inte bara städning, målning och tapetsering i förra veckan. Det förekom även en del shopping. Som ni vet så gillar jag det.

På lördagen och söndagen hade vi jobbat hårt i huset. Dottern och jag hade bestämt att vi skulle åka någon dag till Olssons tyger och shoppa loss. Hon ville att jag skulle sy några tröjor eller tunikor till henne.  

Jag  hade haft några Burda Plus med mig upp som vi bläddrat igenom för att få idéer. Dottern ville även åka på Ikea för att välja ut lite lampor och annat till nya huset. Vi började på Olssons. Jag älskar den affärens stuvavdelning. Oj vad vi fyndade. De två översta bilderna är dotterns tyger. De kommande är mina.
Förhoppningsvis räcker den här biten till varsin tröja till både mig och sambon.
Den här biten är också så fin. Det syns dåligt men färgen är en härlig blå mot vit botten.

Svart jeanstyg som jag ska sy smala jeans åt mig själv. Jag har kommit på att med riktigt smala jeans ser jag faktiskt smalare ut.

Det gröna är en tunn gardin jag hittade i Ikeas fyndlåda. Det ska få bli en storskjorta till mig.

Tisdagen startade jag och sambon med en loppisrunda. Han behövde pausa från tapetserandet. Dessutom skulle vi uträtta lite ärenden åt ungdomarna. Det behövdes lite kontakter, fönsterbrädor och annat smått och gott till huset. Vi var på två loppisar och fyndade så mycket att vi var tvungna att lämna en del grejer kvar som vi inte orkade släpa hem. Vi åker upp i sommar igen och då tar vi bilen istället för att åka tåg, som vi gjorde nu.

Den lilla löparen kommer att passa perfekt på vårt köksbord när jag tvättat och strukit den.

Det här tyget hittade jag i en brun/orange färgställning. Tyget är kvar i Sundsvall så jag har ingen riktig bild. Jag gillar det verkligen.

Det blommiga är ett kuddfodral som behövs tvättas och sprättas isär. Blir förmodligen en väska av något slag.

Jag ska byta ut en del av våra gamla muggar så de här två finingarna ska få ersätta några gamla.

Det verklige fyndet var de helt nya och oanvända kuddfodralen från Klässbols linneväveri. Jag har lånat en bild här eftersom fodralen är kvar i Sundsvall. Det är de två understa jag köpt. Jag gav 25:-/styck för dem! När jag tittade på Klässbols hemsida så tar de 850:-/st. Då ingår visserligen en innerkudde med dunstoppning. Men vilket fynd det känns som. Vi ska byta soffa till hösten eftersom den vi har nu spruckit i både ramen och skinnet. De här kuddarna kan bli jättefina då. Jag köpte även en skål från Tilgman´s. Jag har lite annat av dem och gillar deras grova stil. Sambon köpte en hel serie fotoböcker som blev alldeles för tunga att bära. Med bilen med oss nästa gång kan vi ju fynda ytterligare.
Bilden lånad från Klässbols hemsida

2 kommentarer:

Camilla sa...

Jag håller med dig om att man känner sig smalare i smalare byxor. Jag har tänkt lite tvärt om förut, men nu när jag börjat använda tightare jeans så känns det konstigt att ha annat.

Snygga sommartyger!

Cicki sa...

Camilla: Det ska bli så kul att få sätta igång att sy av dem. Först ska jag sy en klänning av ett helt annat tyg. Ska på bröllop i juni och vill ha något riktigt somrigt tills dess.