söndag 12 maj 2013

Shopping med sonen

Det var meningen att vi skulle ägna största delen av vår tid för att hjälpa dottern och svärsonen. Men sonen behövde också lite uppmärksamhet, så det gällde att fördela gracerna.

Förra sommaren när sonen var här hos oss var vi på Ikea för att titta på möbler till hans vardagsrum. Hans pappa skulle hjälpa honom att tapetsera och lägga nytt golv. Nu blev renoveringen försenad så det hade inte köpts några nya möbler ännu.

Dagarna innan vi kom upp blev renoveringen helt färdig. Det innebar att nu ville sonen köpa möbler. Det han valt tidigare höll på att utgå ur Ikeas sortiment. Jag hade kollat upp att det fanns kvar på centrallagret och att man kunde hjälpa oss att beställa på varuhuset i Sundsvall. Så på onsdagen var det sonens tur att få rå om sin mamma.

Jag började med att åka ut till huset och hjälpa till där i någon timme. Sonen slutade jobbet halv två så då stod jag utanför hans jobb och väntade. Vi drog direkt till Birsta. Soffan han tittat ut tidigare kändes i dyraste laget så vi skulle börja på Mio för att se om det fanns något annat och billigare alternativ. Jag tror vi provsatt varenda soffa i butiken. Kanske inte alla, men många var det. Det var fyra stycken som kändes extra intressanta. 

Vi drog vidare till Ikea där vi beställde två vitriner, ett skrivbord och en tv-bänk. Det visade sig att allt fanns på varuhuset så han skulle få det levererat till dagen efter, trots att det var Kristi Himmelsfärd. Det var perfekt för oss för då kunde jag hjälpa honom att ta emot det och kanske börja skruva ihop någon del.
Hemnes tv-bänk. Bilden är lånad från Ikeas hemsida

Den här serien är det han köpt. Den är så himla snygg. Vi provsatt också soffan han tidigare bestämt sig för. Men helt plötsligt kändes den inte alls lika skön och snygg. Så efter väl utfört arbete på Ikea åkte vi tillbaka till Mio. Då frågade sonen om han måste bestämma sig för en soffa denna dag. Som den auktoritära mor jag kan vara så svarade jag att det måste han. Helt enkelt för annars skulle han stå utan soffa i ett halvår till eftersom han har så svårt med att välja.

Vi hade som sagt var fyra intressanta objekt på Mio. Vi provsatt de igen, kollade mått och en del annat som kändes relevant. Till slut bestämde han sig för en. Så innan dagen var slut hade han köpt ett helt vardagsrumsmöblemang. Visserligen med sex veckors väntetid på soffan. Men ändå!

På torsdagen åkte jag till honom till tretiden. Det var då möblerna skulle komma. Budbilen var snabb. Vi behövde bara vänta i tjugo minuter.

Vi bestämde att jag skulle hjälpa sonen att skruva ihop tv-bänken. Den kändes mest akut. Resten kunde vänta tills vi kommer upp senare i sommar. Hur svårt kan det vara att skruva ihop en tv-bänk, tänkte jag. Egentligen var det inte speciellt svårt. Jag har lätt för att följa beskrivningar så det handlade bara om att vara metodisk. Men det tog tid, och det slet på kroppen. Jag höll på i sex timmar, nästan utan vilopaus. Jag ville få det gjort så fort som möjligt för att komma hem och äta gott tillsammans med den övriga familjen. Men det sket sig totalt. Klockan var över tio innan jag var färdig. Då var jag verkligen färdig. Jag hade stått, krupit, stått på knä, stått på stege (fråga inte varför) legat på rygg, suttit. Ja, använt varenda möjlig ställning för att få till det. Jag är faktiskt stolt över mig själv som klarade det. Även om det tog tid och jag hade ont precis överallt innan jag var klar.
 
I sommar när vi åker upp ska sonen och jag köpa mattor och lampor som passar till. Det får vänta så länge så vi ser hur slutresultatet blir innan vi gör den sista finishen.

6 kommentarer:

Camilla sa...

Att skruva ihop IKEA-möbler är inte det lättaste. Det kan vara riktigt slitigt för nerverna.

Beppan sa...

Ser att ni haft fullt upp!! Shopping och snickarjobb.... Härligt!

Cicki sa...

Camilla: Sonen vågade knappt yttra sig.....:-)

Beppan: Nu har det varit mycket ett tag. Men enbart roliga saker.

Madde sa...

Låter som ni haft väldigt intensiva dagar däruppe men härligt att ni ändå haft trevligt:)
Hoppas ni landat lite nu!
kram

Polargrevinnan sa...

Nu har jag läst fatt hos dig. Jag hade visst missat att ni skulle till Sundsvall.Det är roligt när man kan vara till hjälp men jag förstår att det känns både här och där.
Jag har under årens lopp försökt att skruva ihop IKEA-möbler men har fått ropa på hjälp.
Att välja soffa är inte lätt. När vi flyttade hit letade vi soffa. Jag tror inte jag överdriver om vi provsatt i 100 soffor. För att inte tala om tyget till soffan, svårt val. Vi har inte ångrat vårt val.
Fina fynd du gjort. Jag hittar sällan något på loppis och tur är det, jag har egentligen för mycket prylar.
Vila dig nu och ha en fin vecka.
Kram Viola

Spader Madame sa...

Härligt att det blir fint hos sonen! Var rädd om dig! :-)