söndag 25 september 2011

Gamla tyger

 När jag köpte dessa stuvbitar för flera år sedan så blev jag så kär i dem. Jag bestämde mig då att det skulle bli egna kuddfodral av dem. Sedan har de blivit liggandes. Jag har inte tagit mig tid att göra något åt det. Men nu är det dags. På grund av, eller kanske tack vare, Elvis.

De här blå och gröna blommorna ska få bli två 50x50 och två 40x60.
Det här tyget har ett vitt tryck som inte kommer fram riktigt på bilden. Det ska få bli tre stycken 40x40. Tyvärr räcker det inte till mer. Jag ska leta fram ytterligare något som ska få bli flera 40x40. Här ska det gödslas med kuddar.

10 kommentarer:

engelsson sa...

Gud så underbara.. Ang låsningen av bloggen..jag kommer att låta den nuvarande bloggen rulla på som vanligt..o lägga till en sk underblogg..dit ni får lösenordet.. O där kan jag skriva av mig lite..o otäckingarna kan inte läsa o misstolka..

Cicki sa...

Engelsson: Visst är de fina. Bra, hör av dig med lösenord när det är aktuellt.

Mångmamma sa...

Gillade det understa tyget skarpt!
Kommer bli kanonfint.

Cicki sa...

Mångmamma: Jag tror också det blir bra. Tygerna gör att det blir en blandning mellan skirt och häftigt på det här viset. Gillar den tanken.

Ingabritt - after work sa...

Nu verkar du vara igång ordentligt!
Fina tyger som kommer att bli fina kuddar. Det översta var lite Marimekko-influerat, eller kanske det är M? Väskan på undre bilden tror jag blir en favoritmodell.

Cicki sa...

Ingabritt: Nej det är inte Marimekko men påminner stark om det. Jag tror också att väskan kan bli en favoritmodell. Det ska bli fler så småningom.

Polargrevinnan sa...

Oj, vad fligit du är. Fina tyger du inhandlat. Det får nog bli ett
besök i höst i samband som vi åker till Stockholm.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Polargrevinnan: Vad roligt om ni kommer hit en sväng. Det var så trevligt sist....:-)

Christina sa...

Jag tänkte på dig häromdagen då jag var på Erikshjälpen i Lindesberg. De har massor av fina tyger och stuvbitar. Allt är så sanslöst billigt. Jag fyndade t ex en fårskinnsrock med mörkgrön nappa utåt, som ser helt oanvänd ut. 150 kr.
Nu håller jag mig varm i vinter :-)

Cicki sa...

Christina: Erikshjälpen har här i Vårby backe. Men de har börjat med Stockholmspriser så de är inte så billiga. Jag brukar gå på Erikshjälpen i Sundsvall när vi är uppe. Där kan man fynda ordentligt.