tisdag 27 september 2011

Inte en siffra rätt

Som jag skrivit om tidigare så är det klart med Alis uppehållstillstånd. Att han inte kommit hem än är bland annat för att de håller på att samla ihop pengar till hans resa. Och Ali väntar även på ett så kallat UT-kort. Det är tydligen ett kort som han måste ha för att få komma tillbaka hit.

Det är nu fyra veckor sedan hans uppehållstillstånd blev klart. Madde och han fick beskedet om att det skulle ta cirka tre veckor för UT-kortet att komma. Nu har nu, som sagt var, gått fyra veckor och inget UT-kort har dykt upp. Ali har ringt ambassaden i Nigeria men där svarar ingen i telefon. Madde har försökt maila utan att få svar.

Igår ringde Madde till Migrationsverket för att kolla med dem. Deras handläggare var inte där, så hon fick prata med en annan kille. Då säger den mannen att Alis UT-kort är skickat till hans adress här i Sverige! Hur tänkte man då? Hur kan man skicka något till någon i Sverige som man nyss har utvisat! Någon som bevisligen inte finns kvar i landet? Hur är det med intelligensian inom Migrationsverket?

Dessutom är det så att Madde och Melina bor inte heller kvar på den adressen. De bodde där i andra hand hos en väninnan till Madde. Den väninnan har inte ens lägenheten kvar. Madde har meddelat Migrationsverket sin nya adress och hon har även fått papper dit från dem.

Ändå skickar de papper till utvisade Ali till en gammal svensk adress! Jag fattar ingenting!

Inte nog med det, så säger mannen som Madde pratade med igår, att det behövs inget UT-kort för Ali. Han kan komma hit ändå! Varför får de olika besked beroende vem de pratar med? Nu ska Madde försöka få tag i den rätta handläggaren för att se vad han kan ge för besked. Hon ska även ringa UD för att höra varför ingen svarar på ambassaden i Nigeria. Det är också mysko. Detta är en soppa utan dess like. Nu hoppas vi att Ali snart kan komma hem så allt blir som vanligt igen.

2 kommentarer:

AprilSus sa...

Myndigheter! Ibland kan man ju börja undra...

Hoppas att den här härvan löser sig snarast, så att den lilla familjen får återförenas.

Cicki sa...

AprilSus: Ja, ibland undrar man verkligen.