torsdag 29 september 2011

Flitiga Lisa

 Någon Flitig Lisa har jag inte. Däremot en del andra kul blommor. Som ni vet har jag inte varit så pigg de senaste veckorna. Det har varit mycket värk och annat "uschligt". Det har i alla fall gått åt rätt håll och idag kände jag mig väldigt pigg och hade även en stor arbetslust.

Eftersom det är rena rama sommarvädret ute så tänkte jag att nu får balkongen sig en duvning. Det har legat över mig att jag inte tagit rätt på blommorna där. Så det kändes skönt att få ta itu med det.


Jag är dålig på det här med pelargoner. Men de här två har överlevt sommaren och är till och med väldigt kraftiga. Den ena har även två knoppar fortfarande. Nu har jag planterat om dem, så de får bo inne över vintern. Hoppas de överlever så jag kan sätta ut dem till våren igen. När det gäller mig och pelargoner kan man aldrig vara säker på resultatet.

I våras tog jag ett nytt skott av mitt ödesträd. Det hade blivit så gammalt och knotigt så det kändes som att en uppfräschning behövdes. Nu har det skottet blivit både långt och kraftigt så jag planterade om det till en större kruka, där jag fick plats med en blomställning som den kan få slingra sig på. Moderplantan får leva till våren. Då tänkte jag ta skott på den och ge till hugade spekulanter. Jag har för mig att Lisette är intresserad, bland annat.

Nästa blomprojekt blir att skära ner dracenan, som börjat tro att den är en slingerväxt. Den var bara en sån där liten billig planta på OBS för åtta-nio år sedan. Nu når den snart upp i taket. Jag ska skära av den och sätta toppen i vatten, få se om den rotar sig. Resten får åka i kompostsoporna.

Men först ska jag vattengympa. Jag ska nog även överraska sambon med en äppelkaka till kvällen.

9 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag kom plötsligt ihåg att jag var begåvad med ett växthus.
Sådana hus brukar ha tak - vilket gör att det kan vara bra att vattna där inne emellanåt.
Det har jag gjort idag!

Cicki sa...

Mångmamma: Vilken tur att jag påminde dig.....:-)

Christina sa...

...och jag har sprutat alla chili-plantor idag. Snart ska vi ta in dem för övervintring, och de har på kort tid invaderats med löss, hur äckligt som helst. Yäck!

Cicki sa...

Christina: Vi har två chiliplantor nu. De är sådda rätt sent så om de överlever vinter så kanske de blommar till nästa sommar....:-)

Ingabritt - after work sa...

Imponerande blomkunskaper! Själv har jag så många blomlik på mitt samvete så jag får nog aldrig syndernas förlåtelse. Nu finns i vårt hem 1 (en) krukväxt. En novemberkaktus som står i makens arbetsrum och han har enskild vårdnad

engelsson sa...

Intresserad..viftar med armar o ben..så får du ett litet skott över av ödesträdet så tänk på engelsson.. Sådär har jag oxå hållt på i dagarna.. Plockat med blommor o sånt som jag inte riktigt orkat med tidigare-- Såg till min enorma glädje att min orkide har skjutit nya blomstänglar..orkideer brukar bara blomma en gång hos mig..se tynar de bara bort.. Men jag flyttade denna till köksfönstret som vetter mot norr..kan det bero på det månne..Jag har tagit tag i min viktnedgång igen..har ju stått blixtestilla i flera månader..inte ett hekto åt något håll.. Men nu har jag tappat nästan två denna veckan..hur skönt som helst att se resultat på vågen igen.. Jag önskar dig en fin fredag..o hoppas det ordnar sig för Ali så han får komma hem så fort som möjligt..kram

Cicki sa...

Ingabritt: Kan ju tala om att jag tagit död på vår novemberkaktus istället. Så jag lyckas inte med allt......:-)

Engelsson: Klart jag ska tänka på dig. Alltid....:-)

Vark sa...

Släng inte något av dracaenan! Toppen får du nog att rota sig, och basen/stammen blir fin igen! Klipp av så högt som du tycker blir lagom, så växer två eller tre nya toppar ut där. Blir jättefint!

Cicki sa...

Vark: Välkommen hit. Tack för tipset. Det ska jag testa. Vad bra det är med blogg när man får tips så här.....:-)