tisdag 2 augusti 2011

Uppdatering bilen

Morgonen började med att bilmekanikern ringde och berättade hur mycket pengar han vill ha. Det var ett rätt häftigt uppvaknande. Han måste byta hela växellådan på vår bil. Med en begagnad låda och arbete så vill han ha 11 000:-. Det kände saftigt!

Vi har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra. Vi har nu kommit fram till att bilen är värd att kosta på, även om det kostar, så att säga. Den är för övrigt i bra skick (peppar, peppar) så det är bara att bita ihop och hoppas på att det inte dyker upp något mer.

Vi kan själva åstadkomma 7 av de där 11 men då blir vi utan ny säng. Så vi funderade på andra lösningar. Vi har en kredit på Nordea som vi tog när vi köpte bilen. Där hade vi ett skapligt utrymme så vi testade för att se om vi kunde utnyttja det utrymmet. Men det gick inte eftersom Meca (bilmekanikern) inte har något avtal med Nordea. Vi kunde få ut pengarna som ett kontantuttag, men då till en skyhög ränta. Det kändes inte som något alternativ.

Vi har även en kredit på ICA-banken. Den har fått vara vår reserv när det hänt saker. Men nu räckte inte den till, så jag kollade med dem om vi kunde höja den krediten. Och det gick. Det blir kärvare varje månad, men vad har vi för val? Har man en gång fastnat i fattigfällan så verkar det som att man får stanna kvar där.

När vi står hos bilmekanikern så kommer en av våra lokala kändisar in. Han är känd ifrån TV, bland annat. Jag vet att han håller på med fastighetsaffärer, är lokalpolitiker och har ett stort kontaktnät. Han föll in i vårt resonemang med bilmekanikern, så jag kände att han bjudit på en öppning. Eftersom jag numera inte är direkt buskablyg så frågade jag honom helt frankt om han hade kontakter så han kunde hjälpa mig med att öka min försäljning. Och det kunde han! Jag får gratis skyltfönsterplats hos honom vid hans fastighetsförmedling!

Så vill jag tacka Fru Viola som räddade min dag och mitt humör genom att göra en beställning.....:-) Mer sånt behövs nu. Sprid gärna min hemsida och min Facebooksida hos vänner och bekanta. Tack på förhand!

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det var i alla fall en himla tur - bra gjort av dig att ta en rövare!

Vår bilreparation blev ju riktigt billig vid jämförelse, bara 3000:-

Skönt att ha fått hem den, nu måste jag ner till affären och handla, allt ätbart är slut på tre dagar. Så lite har jag av reserver i kylen.

Cicki sa...

Bloggblad: Som egen företagare måste man lära sig att sälja in sig själv. Det vet väl du också med dina föreläsningar och sångtexter.

3000:- i bilreparation skulle jag inte sagt något om. Det är hanterbart. Vi försökte med försäkringsbolaget eftersom det ingår "maskin" i den. Men då fick bilen inte vara äldre än 8 år eller gått mer än 10 000 mil. Den har passerat bägge gränserna. Om det lyckats hade vi också klarat oss på 3000:- i självrisk.

Nu känns det som att jag orkar inte längre vara ledsen, bara uppgiven.

Shirouz sa...

Bra att du frågade lokalpolitikern, way to go, Cicki!!!
Men, f-n att det skulle vara så dyrt med växellådan, det är så himla typiskt :(

Cicki sa...

Shirouz: Man får inte vara dum, vet du....:-) Jag har gett upp nu, det är inte meningen att vi ska få det bra någon gång. I alla fall verkar det så. Ändå är detta ett skapligt billigt pris. Jag har hört högre summor.

Viola sa...

Ja du ser vad lycka kan spridas...Jag har ju sneglat på "min väska" och väntat till läge dök upp.
Och jag som blev så lycklig över att kunna köpa...Nu blev jag ännu gladare=)
Så skönt!

Kramar i massor Viola

Cicki sa...

Viola: Du har väl sett filmen "Skicka vidare". Det är så det är delad glädje är dubbel glädje....:-)

AprilSus sa...

Ja, det är dyrt att vara fattig, det har man fått känna på många gånger, tyvärr.

Tråkigt att det krävdes så stora utgifter för att få igång bilen. :/

Nu får vi verkligen hålla tummarna för att du ska få in lite extra pengar på alla dina fina arbeten. Tyvärr har jag inte råd själv att köpa något bara för att det är fint eller för att jag vill ha det, men jag kan ju försöka sprida din hemsida på bloggen. Har inte så jätte många läsare, men kanske finns det någon/några som är köpsugna?

Ha det så bra och kramis!

Ruta Ett sa...

Du är tuff,du! Men man måste våga satsa för att vinna och det gjorde du ju idag. Bra jobbat!
Bilelände har vi också med jämna mellanrum och det är kass att det alltid ska bli så dyrt
Men nu tar vi nya tag - både du och jag.

Cicki sa...

AprilSus: Besöksfrekvensen ökar hela tiden på hemsidan så det vore väl attans om det inte ska lossna till slut.

Ruta Ett: Du är ju rätt tuff själv. Man måste ju om man ska komma något vart. Det lärde jag mig med förra firman när jag satt och ringde runt till alla skolor och talade om för dem varför de skulle välja just mig som föreläsare. Det var tufft men gick attans så bra.

Jag får väl börja kalla mig för Ruta Två eller Tre, kanske....:-)

Inger Marianne sa...

Grattis till din fina reklamplats! Själv har jag ingen sådan, här är Jante alldeles för stort ingen häromkring handlar nära, du vet 08 ska inte komma hit och bli "rik" på min bekostnad, eller tro att hon är något. (har ändå bott här i 38år)Visst är det konstigt? KRAM.
Och som sagt Välkomna!

Cicki sa...

Inger: Va, har du "bara" bott där i 38 år. Då kan du ju inte kräva nå´t....:-) Jag har bägge dina telefonnummer så jag lägger in de i mobilen. Hör av mig om vi får tid över att göra en sväng inåt landet på hemvägen.

Ruta Ett sa...

Vi får väl bilda en förening: "Tuffa kvinnor" och peppa varandra.=)

Cicki sa...

Ruta Ett: Precis. Du kan vara ordförande så är jag sekreterare. Jag är en jäkel på administration.....:-)

Ruta Ett sa...

Så bra, för det tycker jag är skittråkigt!