torsdag 26 maj 2011

Fem generationer minus en

När vi höll på att scanna in bilden på sonen i kuvösen så tog vi även med denna bild.

Det är en bild med egentligen fem generationer, fast en fattas. Tyvärr fattas pappa. På bilden från vänster är det min farmor, min gammalmormor (pappas mormor), sonen som är ca 6-8 månader och så jag.

När sonen var liten bodde vi i Åkersberga. Men vi hade nästan all släkt uppe i Sundsvall så vi reste ofta dit. Min farmor hade ett värdshus ca en mil norr om Uppsala. Där stannade vi alltid, vare sig vi var på väg norrut eller på väg hem. Farmor, farfar och gammalmormor bodde även på detta ställe. Denna bild togs som en snapshot en dag när gammalmormor var så pigg att hon orkade sitta uppe. Eftersom det skedde som en stundens ingivelse så fanns tyvärr inte pappa på plats. Det var synd. Men vi har en bild  med gammalmormor och sonen tillsammans. Det känns som viktigast för mig, i alla fall.

6 kommentarer:

AprilSus sa...

När man ska leta fram några gamla foton, så hittar man ju oftast flera och gamla minnen väcks till liv. De gamla hederliga foton har man oftas inte så många utav. Framkallning var rätt dyr och man tog mest bilder vid speciella tillfällen.

Vår digitala foton tas ju i massor även mitt i vardagen. Tyvärr så framkallar man inte så ofta dessa bilder och de är väldigt lätta att bli av med vid datata haveri mm. Jag har en del äldre digitala foton på CD, men ibland går de inte att öppna. Jag har dem men kan inte se dem. Känns ju lite ledsamt...

Vi var också 5 generationer i några år när min mormor fortfarande levde och lyckades föreviga det på bild vid ett tillfälle.

Ha en fin dag! Kram

Trebarnsmamman sa...

Vilken fin bild Cicki! den måste du vård!!!!!!!

Maja sa...

Man blir glad av att se denna bild! Lite synd att man inte framkallar idag, det är en speciell känsla att bläddra bland gamla foton.
Kram Maja, DictumFactum sagt&gjort

Cicki sa...

AprilSus: De digitala fotona bör man lägga över på en CD eller ett USB-minne så man inte förlorar dem. Bör, säger jag. Vi har inte gjort det. Pratar om det men att sedan få till det är en annan sak.

Trebarnsmamman: Det gör jag.

Smycka sa...

Vilken fin bild! Sonen skiner, du skiner hela bilden skiner av värme! =o)

Cicki sa...

Smycka: Jag gläds mycket när jag ser gammalmormors nyfikna leende när hon tittar på sitt barnbarnbarnsbarn...:-)