lördag 28 maj 2011

F A N

Ibland känns det som att nu orkar jag inte mer. Jag vill inte vara med längre. Det som hänt nu är kanske en baggis för de flesta. För mig är det en katastrof. Jag trampade nyss sönder reglaget på värmedynan! Det är för trasigt för att man ska våga laga den. Elektriskt är ju faktiskt farligt. Jag skulle behöva åka iväg på direkten och köpa en ny. Men det finns inga sådana pengar.

Det är det här som gör att jag inte vill vara med längre. Vi lever hela tiden på marginalen, vilket är väldigt tungt. Egentligen borde vi inte ens varit på loppisen i torsdags, men vi kände att vi måste få unna oss något lite i alla fall. Vi shoppade loss för hela tvåhundra kronor. Det kanske de flesta tycker är en piss i Atlanten, men för oss är det mycket pengar. Jag ångrar så att vi var där för de pengarna hade räckt till en ny värmedyna. De hundralappar vi har kvar måste räcka till den artonde när ny pension kommer.

Så här ser varje månad ut för oss. Det jag säljer gör att vi kan hålla näsan ovanför vattenytan. Men jag har inte sålt ett dugg nu på över en månad och det märks direkt i plånboken. Jag har hela tiden ett ok som hänger över mig att jag måste sy och sy och sy för att på något vis försöka få in en extra slant.

Det är på grund av sådana här saker som gör att jag får så ont. Jag är spänd som en fiolsträng. Det här livet är inte kul längre!

15 kommentarer:

Christina sa...

Nu har jag suttit här och raderat och raderat, jag mailar dig istället!

KB sa...

Jag förstår dig. Vi har haft det lika tufft för ett antal år sedan. Har du ingen fleecefilt du kan krypa in i? Det brukar jag göra när det är som värst.Jag har en värmedyna, men den är lite konstig så jag vågar inte använda den.

Kramar, varma sådana från

KB

Cicki sa...

Christina: Tack.

KB: Visst har jag fleecefiltar, en hel drös. Men det hjälper inte när ryggen är som ett öppet sår. Kram

Mångmamma sa...

Nu tar du hand om dig själv först - innan du och väninnan tar nya tag i utröjningen hos U! Basta!
Mitt bästa tips mot värk (och sönderslagna fingrar..) är hästliniment.
Hade jag bott närmre hade jag kommit pronto med min mirakelmedicin!
Kram

Cicki sa...

Mångmamma: Något hästliniment finns inte här hemma i alla fall....:-)

Trebarnsmamman sa...

Lider så med dig Cicki. Lever ju själv i symbios med min värmedyna. Du har ingen värmekudde att värma i ugnen eller micron. Vill du att jag sätter in ett förskott?????

Kram K

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jo, jag har en vetekudde. Fast den är sydd för att funka över nacke och axlar. Så den är för tjock för att lägga under ryggen.

Nej tack, jag vill inte ha något förskott förrän vi kommit överens om en modell. Jag vill veta att det blir av först.

Smycka sa...

Jäla skit! Hade jag haft en värmedyna hemma hade jag skickat den till dig direkt!

Lippe sa...

Känns ju piss när det blir så där! Har du ingen i närheten som du kan låna en dyna av? Ångra inte loppisen för man måste göra något roligt ibland!
Om jag inte satt på samma pottkant som du och vinglade så skulle jag hjälpa dej :)
Beställa en dyna över nätet på faktura så att du får tid på dej att få ihop pengar? Vet att det inte är ett bra sätt men jag förstår hur viktig den är för dej!
Kramar

Cicki sa...

Smycka: Jag vet att du skulle det. Kram vännen.

Cicki sa...

Lippe: Det kanske ha löst sig för jag fick precis en beställning....:-)

Ruta Ett sa...

Jag har mailat dig!! =)

Spader Madame sa...

Vad kan man göra för att förändra den här situationen? Visst är det strul med sambons fk? Håller tummarna för bättre tider. Och skickar naturligtvis en kram!

Lena sa...

Tänker på dig.
Livet är en ständig kamp.
Det är bara goda vänner och kärleken från nära och kära som
kan ge lite lindring.
Ta nu hand om dig och ge inte upp.
Många kramar/ Lena

Cicki sa...

Spader: FK vill inte veta av honom. Både vi och läkaren söker kontakt men de ringer aldrig tillbaka eller skickar de papper de lovar att skicka. Det är de det hänger på för att vår situation ska förändras.

Lena: Jag ger upp för en stund men jag är nog som en rysk docka. Reser mig för det mesta igen. Kram