I förra veckan testade jag att göra ciabatta på surdeg. Jag hade även ett annat recept som jag ville testa. Det har jag gjort idag.
Nu har jag inte hunnit smaka på dem än men de ser jättegoda ut. Jag gjorde en fördeg igårkväll och fortsatte idag. Jag hade inte så mycket durumvete hemma utan drygade ut det med specialvete. Jag använde graham som grovt mjöl. Vi äter så mycket bröd bakat på råg så det kändes bra att få en annan smak på brödet.
Återkommer och berättar om hur de smakade.
Färgglatt under fötterna
1 timme sedan
6 kommentarer:
Å så gott det ser ut. Jag är så avundsjuk på alla surdegsbagare. Jag får bara inte till det ;(
Lisette: Det här tycker jag du ska prova. Det är ingen surdeg utan det är bara en fördeg som du gör dagen innan. I och med att man använder jäst så blir det som när man bakar vanligt bröd.
De ser underbart goda ut. Jag kan nästan känna doften av nybakat!
Nu får du ju mig att bli sugen på att baka bröd.
Camilla: Det är bara att sätta igång...:-)
När jag fått ordning här hemma efter resan skall jag försöka baka något. Fint tips Svt.se som var nytt för mig. Vår hushållsnaskin (30 år) har lagt av och den lilla orkar inget. Jag är svag i händerna och behöver hjlp med knådningen. Tittade på en ny apparat, 5500:- kostade den och jag använder kanske inte den så mycket. Sambon har erbjudit sig att knåda så det kanske funkar.
Klart att du måste hunna dig en ny väska. Min kommer vi snart och hämtar, det gäller bara att "para ihop" oss.
Kram Vioa
Viola: Det här knådade jag faktiskt för hand. Jag brukar inte klara det men den här gången gick det bra. Jag har också en gammal hushållsassistent som är från sjuttiotalet. Den är ovärderlig. För några år sedan kostade vi på en ny degkrok. Det var en bra investering. Plus att jag köpte nya packningar för några månader sedan. Jag bävar för att den ska gå sönder.
Det ska verkligen bli kul att ses. Hoppas det blir snart. Kram
Skicka en kommentar