lördag 21 maj 2011

Så här är det

Lippe har idag skrivit om att orka. Jag är också en sådan som bryter ihop i några timmar eller minuter och sedan reser mig upp och tar itu med problemet. Vad annat kan man göra, när livet ger en den ena käftsmällen efter den andra. Jag vill peka finger åt livet och säga, att det knäckte mig inte den här gången heller. Det är en seger att få resa sig igen. Man har mycket mer styrka inom sig än vad man tror. Det märks när man är tvungen att vara stark.

För många år sedan läste jag "Att utvecklas med handikapp" av Berit Lagerheim. Den var jobbig och underbar att läsa och det stod så mycket klokt i den. Jag hade turen att så småningom lära känna och bli god vän med Berit. Det kändes som en gåva. Hon har avslutat boken med några väldigt kloka rader, som jag tagit till mig:

"När man har varit så djupt i botten man kan komma och har tagit upp igen så kan man aldrig mer bli riktigt rädd. Vad som än händer kan man jämföra det med det man gått igenom och märka att värre kan det inte bli. Man klarade det och då skall man nog klara resten också. Man har fått ett annat perspektiv på vad som är väsentligt i tillvaron och man har kanske fått nya vänner och lämnat en del av de gamla. Man har upptäckt krafter hos sig själv som man inte trodde att man hade. Man har utvecklats:"

9 kommentarer:

Lippe sa...

Japp! Så är det!! Fast visst blir man rädd ibland, korta stunder och ögonblick då ett spjut av is kör genom magen, när smärta hugger till helt oväntat eller ett hot mot en själv eller ens nära kära upptäcks! Den förmågan att känna rädsla vill jag ha för den gör mej uppmärksam på vad som ska bekämpas!
Kram till oss starka som inte bangar ett tufft liv!!!

Cicki sa...

Lippe: YES!

Smycka sa...

Kram till er båda!

Mångmamma sa...

Helt rätt.
Klokt formulerat och precis så är det.

Polargrevinnan sa...

Härligt inlägg!
Livet är ibland en kamp som skall övervinnas.
Kram Viola

Metta sa...

Kloka ord som är väl värda att lägga på minnet. Visst är livet tufft ibland och man får använda all sin styrka för att orka vidare.
Man får nya perspektiv, utvecklas hela tiden och lär sig uppskatta väsentligheterna i livet.
Ha en bra söndag!

Christina sa...

Känner mig lite som en papegoja - men kloka ord var det, och jag är övertygad om att man kan lära av sina livskriser.

Cicki sa...

Smycka: Tack

Mångmamma: Då förstår du varför jag tog till mig orden.

Viola: Det är ju så.

Mette: Just det där att man får ett annat perspektiv tycker jag varit väldigt tydligt för mig.

Christina: Man brukar ju säga att det som inte dödar stärker. Så är det ju.

Shirouz sa...

Jag skriver under på det där citatet, alla gånger! Det är så bra så att jag hoppas att jag kommer ihåg det :) För övrigt läser jag som en galning för att komma i kapp och huvudet surrar av olika ord och meningar, jag läste om din förlossning, herregud! Jag väntar på fortsättningen. Hoppas att det är bra med dig, sköt om dig :)