torsdag 19 maj 2011

Väskfunderingar

Min väska
Vad har Louis Vuittons och Guccis väskor som inte mina har?

Jag satt och funderade idag när jag sydde, vad det är som gör att man kan ta ut så astronomiska summor för dessa väskor. Jag kom fram till att det handlar förmodligen mest om namn. Jag vet själv hur noggrann jag är när jag syr. Jag kanske inte smackar på så mycket detaljer som de gör. Det är för att jag tycker inte det är speciellt snyggt med en massa bling-bling och tingeltangel. Dessutom gör jag bara ett enda exemplar av varje väska. Det gör inte de! Mina väskor kopieras inte heller i Kina eller Taiwan, utan varje exemplar är faktiskt äkta vara.

Nu kanske någon påstår att dessa väskor är gjorda i läder. Men det är inte dem jag jämfört med. Jag har jämfört med deras tyg-och jeansväskor.

Nu kanske någon tror att jag tänker börja lägga på en nolla på mina priser. Icke, sa Nicke. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan betala mellan fem- och femtontusen för en väska. Jag skulle inte betala det ens om jag hade råd. Men jag kan känna att när man inte vill betala två -fyrahundra kronor för en handgjord väska, då inser man inte vilket jobb det ligger bakom. Även om jag skulle ta över tusen kronor så får jag inte fullt betalt för arbetstimmarna som ligger bakom.

Visst tycker jag att de har en hel del snygga modeller. Men inte att de är värda de pengarna!

Jag gillar det unika. Jag vill vara ensam om just min grej. När jag förr sydde det mesta av min garderob så var det speciella just att jag visste att jag var ensam om just det plagget. Likaså är det nu med mina väskor. Jag bär naturligtvis själv en av mina hemsydda väskor. Ett unikt exemplar.

Är det så att genom att bära en Louis Vuitton eller Gucci visar man att man faktiskt har råd?

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Oj, samma tanke, två själar!
Återkommer!

Christina sa...

Det där är ett mysterium, men nog lutar det åt att man vill skylta med att man både har råd och är trendmedveten.
Jag är så stolt så, när jag ska bada och svassar ut på bryggan med min Cicki-väska. Jag skulle inte vilja byta.

ov blir coling...det är väl vi med Cickiväskor, eller?

Mångmamma sa...

Nu har jag tänkt färdigt - inne hos mig!
:)

Cicki sa...

Mångmamma: Nu har jag läst och svarat.

Chistina: Visst är vi "colingar" vi som har Cicki-väskor....:-)

Lippe sa...

Handlar nog mest om show off!!
Jag blir väldigt lite imponerad av märkesgrejer, kvalitet däremot, ett gott hantverk, det blir jag impad av!
Kram

Cicki sa...

Lippe: Det är därför jag älskar att gå på en hederlig hantverksmarknad. Där kan man hitta verkliga godbitar.

Trebarnsmamman sa...

Ja, visst är det konstigt...dvs att man inte har vett att betala för hemmagjorda grejer. Du syr verkligen jättebra och den där trädväskan nedan skulle jag nog nästan kunna göra vad som helst för att vara ägare till (men jag tror den är såld).
Fast jag har förresten en hemmagjord simväska som jag är supernöjd med...egen design efter egna behov...det är då det blir som bäst :)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Det bästa betyg jag kan få är att de som handlar av mig återkommer om och om igen. Så är det för det mesta.

Trädväskan är inte såld, så vill du ha den är den din. Beställningstyget jag skrivit att jag ska leta fram är till en helt annan väska. Trädväskan hade jag redan hunnit börja på när den beställningen kom.

Härligt att du sytt dig en egen simväska. Man vet ju bäst hur man vill ha det.