söndag 20 mars 2011

Gremlings eller fullmåne?

Idag har jag bakat valnötsbröd. Som jag gjort så många gånger förr. Men idag ville det sig inte. Det är inget fel på smaken, men limporna jäste inte och är ordentligt kompakta. Ändå var det en himla fart på surdegsgrunden så brist på jäsning var det inte.

Nu funderar jag på fullt allvar om det är så att vi har för torr luft inne just nu. För den är extremt torr. Eller så är det månens dragningskraft. Eller gremlings. Såna har jag ju i datorn. De kanske har förökat sig och måste flytta ut i köket för att få plats. Mysko är det i alla fall.

5 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag röstar på torra Gremlins från månen! ;)

Cicki sa...

Mångmamma: Du har förmodligen rätt.....:-)

mockapocka sa...

Månen alla gånger! Den var kollosalt stor häromkvällen och man vet ju att den har en viss dragningskraft i vanliga fall. Hur ska det då inte bli när det hänger en jättemagnet där uppe. Det var nog därför mitt ena bröd också säckade ihop. För det kan ju inte bero på mig i alla fall.

Polargrevinnan sa...

Hoppas att du fått hjälp hos tandläkaren så du kan tugga maten och slippa de obehagliga följderna.
Hurra, nu har jag lärt mig ett nytt ord Gremlins. Jag googlade så nu vet jag. Sådana där kan du inte ha i huset, jag tror det är fullmånen som påverkar både bröd och människor. Nu stänger jag datorn för några dagar och ger mig ut på förlustelser.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Mockapocka: Självklart är det månens fel. För vi är ju perfekta bagerskor.

Viola: Ha det skönt med dina förlustelser. Själv ska jag ringa tandläkaren och vädja om lite hjälp.