fredag 25 mars 2011

Spara o Slösa

När man läste Lyckoslanten, som liten, så var ju alltid serien om systrarna Spara och Slösa med. Spara var alltid så ordentlig och det riktigt lyste präktighet om henne. Slösa var en riktig slarva. Det syntes på henne också.

Nu tror jag att vi har både en liten Spara och en liten Slösa inom oss. I alla fall har jag det. Hade jag råd skulle jag nog kunna vara en riktig Slösa, till och med.

Idag har jag i alla fall slösat lite grand och då känns det bra. I alla fall när jag vet att jag kan slösa lite grand. Sambon gjorde ett datorjobb i veckan som fick bli lite extra fickpengar. Så idag när vi skulle veckohandla åkte vi till Elgiganten. Där köpte vi en ny datormus till sambon, eftersom hans råtta krånglat länge. Efter det fick det bli tygaffären. Han säljer även garn och nu var jag ute efter lingarn. Nu köpte jag inte något sånt eftersom det enda lingarn de hade skulle tvättas för hand och det passar inte till disktrasor. Det fick bli två nystan bomullsgarn istället. På Willys hade de halva priset på sin bokrea så där slösade jag bort några kronor på Den farliga leken av Mari Jungstedt och Den döende detektiven av Leif GW Persson. Nu har jag fått min shoppinggen tillfredsställd för ett litet tag, i alla fall.

9 kommentarer:

Christina sa...

Härligt, härligt!

Cicki sa...

Christina:.....;-)))

AprilSus sa...

Det är ju inte alltid så roligt att vara Spara, framför allt inte när man är det utan att ha något sparat. ;/ Kan vara skönt att få känna sig lite som Slösa ibland. ;)

Själv får jag nog räkna med att enbart hålla mig till Spara de närmaste åren, för nu har jag slösat så det räcker och blir över för lång tid framöver.

Cicki sa...

AprilSus: Det är ju spara som gäller för det mesta här också. Det blir rätt trist i längden.....:-(

Småländskan sa...

*Nostalgi*.. Jag var Slösa min ordentliga syster var Spara. Men det var på den tiden då vi varken hade nåt att slösa eller spara, eller nästan i alla fall. Veckopengen kanske? Min gick åt på två röda, systern sparade sin *L*.
Numera måste jag vara en Spara, det lilla som blir. Jaja, jag ska inte gnälla, jag som haft ett jättebra liv och kunnat "slösa" utan att slösa om du fattar? Jag/vi har unnat oss en del, hade möjlighet till det.. men det var då det *L*.
Var tid har sitt, som gammelmostern alltid sa

Anonym sa...

Vad roligt att ni kunde slösa lite!
Jag är en Spara men visst finns det en liten Slösa inom mej också. När det gäller böcker är jag en Slösa... Men i övrigt är jag en Spara eftersom vi inte har ett överflöd av pengar. Vår ekonomi är förstås inte lika tajt som er, men ingen av oss har bra betalda jobb så visst gäller det att planera inköpen. Sen skulle vi säkert kunna spara en hel del på maten, men så länge vi har råd så äter vi som vi äter - vi har inte så mycket andra nöjen :-D.
Jag kan för övrigt tycka att konsumtionssamhället vi lever i är ganska hemskt...

Contan sa...

Jag hr läst Din blogg. Jag vill bara hälsa Er välkomna på lördag.

Spader Madame sa...

Alltså. Jag gillade Slösa bäst, men tyckte synd om henne. Bara för att hon inte satte in sina pengar på banken blev hela hennes uppenbarelse slarvig. Supertaskigt av tecknarna!

Cicki sa...

Småländskan: Numera har man inte så mycket att välja på men ibland är det kul att få känna sig lite slösaktig....:-)

Annika: Jag gillar inte heller hur det ska konsumeras hela tiden numera. När det gäller böcker och tyger får jag verkligen bita mig i tummen ibland för att inte köpa för mycket.

Spader: Visst var det elakt av tecknarna. Det kan jag hålla med om.....:-)