måndag 1 november 2010

Mina tyger

Idag har jag letat efter ett brunt tyg som jag var säker på att jag hade. Nu har jag hittat det efter att ha gått igenom sex bananlådor och två stora plastbackar under sängen. Jag hade tur som inte behövde gå igenom mer. Jag har alltså hur mycket tyg som helst........:-)

Varje gång jag ska leta rätt på något, hittar jag en massa andra tyger. Tyger som jag glömt bort att jag har. Då poppar det alltid upp idéer om vad jag ska göra med just de tygerna. Idag blev det mycket handarbetsväskor, som jag såg färdiga framför mig. Varför räcker aldrig tiden till för att förverkliga alla de där idéerna?

Nu ska jag i alla fall förverkliga en idé som legat till sig länge. Det ska bli en handväska. En vanligt modell, men med ett underbart tyg som jag fått av dottern. Det kommer att bli en väska som lyser en sol i höstmörkret.

8 kommentarer:

KB sa...

Av någon anledning verkar det bekant... I mitt fall är det mest garner, vilket jag upptäckte under de sista dagarnas röjnin o städning. Tyger också, men jag har sorterat ut en massa som jag aldrig kommer att använda.Dessa var tänkt till kläder, men jag syr inte så mycket sådant numera, mest till småtjejerna och dockorna. Numera kan jag passera genom hela mitt syrum, UTAN att behöva flytta på kartonger och plastbackar,något lite främmande för min del. Hur länge det varar........ Antar att du hittade det du skulle ha i den sista kartongen du letade i.

Kram
KB

Cicki sa...

KB: Visst är det knepigt att man hittar allt i den sista lådan man letar i.....:-)

Jag tänker ständigt på rensning men kommer inte riktigt till skott. Till slut så kanske jag lyckas med det också.

Polargrevinnan sa...

Ja, den som söker han finner - säger ordspråket. Det måste vara kul att hitta tyger som du glömt bort. Jag beundrar dej att du får någon tid att sy och förverkliga din idéer.
Vi körde nya E 18 till Stockholm i lördags. Konstigt att inte sakta in i Hummelsta - och ingen godis.
Jag funderar över Google Reader och om det kan vara till någon nytta för mig och hålla reda på bloggarna. Men jag vet inte hur det fungerar - hos dej fungerar det visst inte alls.
Jag har ny dator och det har varit lite strul innan allt funkar.
Ha det så bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Google Reader är egentligen bra. Jag har haft den i tre år och den har fungerat perfekt fram till nu. Den är inte ett dugg svår att lära sig så jag rekommenderar den, fast min strular just nu.

Du hittar den enkelt bara du googlar på den. Den installerar nästan sig själv, så enkel är den.

Christina sa...

Jag har helt glömt bort det där japanska silkestyget med guldtranorna som jag visade dig i somras, men nu poppar det upp i skallen när jag läser det här! Jag ska genast skicka ner det till Lisette, sen går det vidare till dig.
Det ska bli så spännande att se vad du kan hitta på att göra med det :-)

Cicki sa...

Christina: Det vackra tyget hade jag också faktiskt glömt bort. Så det kan bli....:-)

Maja sa...

En väska som lyser som en sol i höstmörkret... det låter spännande, lycka till med sömnaden ser fram emot foton sen!

Cicki sa...

Maja: Jag tror den blir bra och bilder kommer naturligtvis....:-)