söndag 31 oktober 2010

Dagens dramatik

Idag när jag satt vid datorn så hörde jag en massa tut-tut. Jag reagerade inte så mycket för oftast har det hänt något bortanför där vi bor. Men det lät väldigt mycket, så jag tänkte att det måste vara en trafikolycka. Strax efteråt så kommer sambon och säger att det har hänt något vid vår busshållplats.

När vi tittar ut så står där två brandbilar och en ambulans. Polisen hade spärrat av gatan, åt bägge hållen. När vi står där och tittar så ser vi även en ambulanshelikopter som kommer och landar på vår parkering.

Vi funderade naturligtvis över vad som hänt. Vi såg inga krockade bilar, så att det varit en bilkrock kunde vi utesluta. Det är även ett övergångsställe här, så vi började undra om någon gångtrafikant blivit påkörd. Det är ett rätt otäckt övergångsställe. Det är en raksträcka där många bilar kör alldeles för fort. Själv brukar jag vänta och se om bilarna ska stanna, innan jag går över. Många barn rör sig också här på vardagarna, eftersom skolan ligger på vår sida och det är mycket radhus och villor på andra sidan.

Eftersom vi inte såg till någon krockskadad bil så började vi fundera på om det var en smitningsolycka. Nu har vi läst i lokaltidningen och sett att det var precis det det var. En kvinna med rollator hade blivit påkörd och bilföraren hade smitit. Man känner sig lite olustig inombords när sådant här händer. Nu får vi ju hoppas att den gamla damen klarar sig. Tyvärr lär det vara allvarligt när de tar hit ambulanshelikoptern. Vi bor ju med bara fem minuters bilväg till vårt sjukhus. Antar att det är Huddinge eller Karolinska som gäller för helikoptern.

2 kommentarer:

Spader Madame sa...

Usch - otäckt!

Cicki sa...

Spader: Visst är det. Nu har de tydligen tagit den skyldige i alla fall. Ett vittne hade hunnit med att ta reg.numret.