torsdag 18 november 2010

Delar av en historia

Bonusdottern Madelene har börjat skriva om sitt liv. Om ni vill kan ni läsa om det här.

Det är en historia med många ingredienser. Om barn som kidnappas och förs ut ur landet. Om barn som sviks om och om igen av sin mamma. Om barn som inte fick träffa sin pappa på åtta år.

Historien handlar också om en pappa som längtade och letade efter sina barn i åtta år. Det är delvis på grund av detta som sambon mår som han gör idag. Jag finns också med i en liten del av historien. Jag fick vara med om att ta hand om två trasiga tonåringar som kom tillbaka till Sverige. Jag ville ge dem den trygghet de inte haft. Samtidigt försökte sambon och jag bygga upp ett nytt liv tillsammans.

Jag är oerhört glad för att Madelene äntligen kommit till ro, att hon hittat sin kärlek i Ali och Melina. Att hon klarat av att lämna sin uppväxt bakom sig. Det är hon värd.

Då och då har jag skrivit om sambons och mitt liv, där vi försöker skapa oss ett eget litet paradis. Om det finns en orm i vårt paradis? Självklart! Det finns ormar i de flesta paradis, även i vårt. En orm som är riktigt lömsk och falsk. Som tur är finns ormen långt bort, ända nere i södra Danmark. Tack och lov behöver vi aldrig mer ha kontakt med henne, nu när barnen är vuxna.

Inga kommentarer: