måndag 9 augusti 2010

Ordning på torpet

Vi har slarvat rejält med maten ett tag. Nu ska det bli ändring på det, så från och med idag så serveras det enbart en närande och balanserad kost här hemma. Fast om jag känner oss rätt så kommer vi att slarva ibland i alla fall. Men det pratar vi inte högt om.

Så idag tänker vi fixa till det här:

Kycklingfilé med zucchini

Gott, fräscht och fettsnålt

Portioner2 port

Du behöver:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk margarin att steka i
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 tsk idealmjöl
  • 1 krm vitlökspulver
  • 2 tsk basilika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • grovmalen svartpeppar
  • (1 msk riven parmensanost)

Gör så här:

Tina kycklingfiléerna. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna och låt dem sedan eftersteka på svagare värme tills de är genomstekta gärna under lock så går det fortare.

Skala under tiden morötter och zucchini och skär i strimlor. Blanda också ihop mjölk, idealmjöl, vitlök, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål.

Lägg kycklingfiléerna på ett fat och stek morots- och zucchinistrimlorna ca 5 minuter tills de mjuknat något. Häll på mjölk- och kryddblandningen och låt det få ett uppkok så att den får en lite tjockare konsistens.

Lägg tillbaka kycklingen ovanpå grönsakerna, strö över lite peppar och strö ev. över lite parmesanost. Servera med ris.


3 kommentarer:

Moster Ma sa...

Undrar om stekt falukorv med stuvade morötter fått godkänt hos Er? Gott var det iaf.

Annika sa...

Låter både gott och enkelt! Vi gillar kyckling i vår familj.

Cicki sa...

Moster: Det får klart godkänt. Jag älskar stuvade morötter och korv både på längden och på tvären.

Annika: Det var kanongott. Jag skar ner en palsternacka också som legat ett tag. Vi hade inget vitlökspulver så det fick blir riktig vitlök. Den blandade jag med grönsakerna istället. Dessutom skvätte jag på lite mer mjölk på slutet för jag tyckte det såg för tjockt ut.