söndag 20 juni 2010

Prinsessans födelsedag

Idag har vår alldeles egen prinsessa firat födelsedag. Prinsessan Melina fyller ett år idag. Det måste ju firas.

Jag har inte kunnat visa vad jag pysslat med de sista veckorna för då har det ju inte varit någon överraskning.

Det här är ett oerhört vackert tyg som jag har haft länge. Jag har bara inte vetat vad jag skulle sy av det. Nu blev det ju en självklarthet vad jag skulle göra.Hon har inte provat den än, men hon kommer naturligtvis att bli som en liten chokladbakelse med grädde när hon får den på sig.

Jag hade turen att hitta de perfekta knapparna till. Jag är jättenoga med knappar. Köper aldrig det förrän plagget nästan är färdigsytt för att få den perfekta känslan mellan plagg och knapp.


Prinsessor behöver ju inte bara finklänningar. Man måste även att en vardagsklänning att busa runt med. Så det fick även bli en sådan. Bilden framhäver inte modellen. Den är alltså A-skuren för bra "blöjbyxvidd".

En solhatt för att skydda det vackra huvudet är ju också ett måste. Den fick bli tvåfärgad, så man kan vända på den och få en röd hatt på nolltid.

Bilder från tårtkalaset får komma imorgon.

Morfar och jag har nu kramat och gosat med skönheten i flera timmar.

11 kommentarer:

Metta sa...

Så fin den lilla prinsessan kommer att bli. Jättevackert tyg och knapparna passar ju perfekt.

Eftersom jag satt på akuten i lördags fick jag inte höra hela Daniels tal förrän i sammandraget igår kväll. Fällde också en tår. Det var så underbart fint.

Cicki sa...

Mette: Det var ju tur att du kunde titta på sammandraget i alla fall.

KB sa...

Akuten..?! Nu blir jag orolig...

Kläderna du sytt till prinsessan är urgulliga. Det är väl kul att sy sådana små kreationer.Själv stickar jag jumper till minsta prinsessan, var tvungen att ha något att göra under bröllopet i lördags.
Kram
KB

Cicki sa...

KB: Akuten var inte vi utan Mette som skrev inlägget.

Jag är jättenöjd med kläderna. Är det frk A som ska få en fin jumper?

Mångmamma sa...

Bedårande sött!

Cicki sa...

Mångmamma: Visst blev det....:-)

KB sa...

Som du märker är jag fortfarande lite stressad, även om det börjar dämpas ner nu.Allt börjar falla på plats, utom frågan: var ska vi bo... Här eller där?!

Kram
KB

KB sa...

Glömde: Ja, minsta fröken A. Jag har ju till min stora glädje två småprinsessor A! Det är första året jag inte hunnit sy någon midsommarklänning överhuvudtaget. Det ska jag ta igen senare! Mina "små" gossar vill ha shoppingkassar, de har jag börjat på. Nästa vecka ska J ha semester... Då gäller det att ha gott om kaffebönor hemma!!!


KB

Cicki sa...

KB: Å här städas det. A-K och S kommer den 4 juli. Tills dess vill jag ha fint. M målade hyllor igår som jag fyndat på loppis. En till köket och en till sovrummet.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Toppensnygg, passande till en prinsessa

Cicki sa...

Biggan: De blev verkligen snygga, tycker jag själv också....:-)