onsdag 23 juni 2010

Det är något sjukt

Det här hittade jag på nätnyheterna idag. Sambons läkare berättade samma sak för mig för någon vecka sedan. Tänk att det alltid ska vara något trassel med Försäkringskassan. Jag har av olika anledningar haft kontakt med Försäkringskassan ända sedan tidigt 80-tal. Det var tjafsigt redan på den tiden. Det har inte blivit bättre, kan jag ju säga. Oavsett vilken regering som haft makten.

-----------------------------------------------------------------
Läkarkritik mot hårdare F-kassekrav
Kritik riktas nu mot Försäkringskassans hårdare krav på medicinska underlag.
- Det gäller att hitta precis rätt formulering som man vet att Försäkringskassan vill ha. Det går inte med de intygen vi har och i ärlighetens namn känns det ganska konstruerat, säger Monika König, psykiatriker på cancerkliniken på Karolinska sjukhuset i Stockholm, till Ekot.
Enligt henne måste läkarna lägga mer tid på att skriva intyg än på att träffa patienter för att en patient ska få sjukpenning numera. König säger att det krävs en kurs i juridik för att skriva ett underlag för sjukskrivning och sjukpenning.
- Men man kan inte ha ett system som bygger på det. Det är omöjligt. Det kommer att göra att vårt sjukvårdssystem brakar ihop.
Johannes Järhult är överläkare på kirurgen vid sjukhuset Ryhov i Jönköping. Han säger att de hårda kraven även gäller enklare sjukskrivningar.
- Det ska inte behövas massa uppsatser för att Försäkringskassan ska kunna acceptera det. Om jag som kirurg går i god för att den här människan har gått igenom det här och det är en kortare sjukskrivning så borde det räcka.

2 kommentarer:

Viola sa...

Och jag som är mitt uppe i detta kan bara krasst konstatera att klok blir man inte på VAD f-kassan vill veta.
nu sparkas det på den som redan ligger...
det är surt!

Cicki sa...

Viola: Det ska bli mycket intressant och se vad som sker nu när ansökan om sambons sjukbidrag går in. Vi ska träffa läkaren på onsdag.