fredag 11 juni 2010

Oro

Sambon höll på att skrämma livet ur mig idag. När vi var på väg hem ifrån Willys höll han på att tuppa av. Vi fick stanna så han fick sitta och vila sig en lång stund innan vi kunde gå vidare. Svetten forsade om honom så hans jacka var dyngsur när vi kom hem. Då slet han av sig alla kläderna, tvättade av sig och åt lite fil. Sedan la han sig och nu sover han.

Jag har varit orolig länge för att han har diabetes för han blir så där ibland och han dricker mycket. Men de har testat honom för det flera gånger och det har varit negativa svar varje gång. Ingen kan förklara varför han blir så här ibland. Idag var det värre än någonsin tidigare. Ibland är jag verkligen rädd för att jag inte ska få behålla honom.

16 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hua, vad otäckt.
Hoppas verkligen det går att komma till rätta med hans "anfall".
Förstår din oro!
Hoppas ni får en fin helg, med ny sax och snygga röda skor! ;)

Anonym sa...

Vad jobbigt att han får såna där anfall och man inte vet varför :-(. Jag förstår att du blir orolig :-(.

Cicki sa...

Mångmamma och Annika: Jag hoppas nu att allt ska bli bättre när hans utredning är klar och de kan påbörja hans rehabilitering. Jag tror mycket hänger på oro, depp, värk och en massa annat som förhoppningsvis blir bättre om han får börja träna så sakteliga. Jag tänker vara med på hans läkartid och prata om sådana här saker. Han minns själv så dåligt vad de sagt.

solveig sa...

Oj. Ovissheten är jobbig, man vill ju få besked! Om det är blodtrycket eller lågt mjölksocker som gör honom svettig och svimfärdig. Må det nu bli utrett och bra! Bra att han har dej. Kram!

Cicki sa...

Solveig: Ja, nu börjar vi i alla fall skymta slutet. Kram

Biggan999 Svart och vitt sa...

Kan mycket väl vara blodsockerfall. när han anstränger sig så kan blodsockret falla kraftigt, men vad jag reagera på kraftig svettning, och blir dyngsur. Har han kollat hjärtat. Vid hjärtinfarkt så svettas personen kraftigt, det bara forsar av dem efter vila känner de sig bra igen, Det kan vara småproppar som orsakar detta. Jag skulle ringa sjukvårdsupplyssningen och prata med dem, för hjärtat är inte att leka med, för en dag går en stor propp och det kan slita sönder mycket i hjärtat, överlever man så har man lång väg tillbaka och man blir aldrig fullt frisk. Se till att de kollar upp hjärtat på dit hjärta

Anonym sa...

Men vännen. Att vi aldrig kan få känna oss trygga och lugna.
Bamse har ju högt blodtryck och när det är jättehögt blir han sådan, svettas och blir alldeles matt och olostig.
Men det kan även vara en panikatack.
Kram till er båda två.

Cicki sa...

Biggan: Han har tid hos doktorn om två och en halv vecka. Då ska jag vara med. Jag tar upp det här då istället. Han äter ju blodförtunnande efter stroken.

Cicki sa...

Karin: Han har lågt blodtryck så det kan inte vara som för Bamse. Jag har också funderat på panikångest för han fick hög puls också. Men det tror han inte själv på. Min väninna som har varit sjuksyrra funderade på om det kan vara en smärtchock.

Spader Madame sa...

Förstår att du blir orolig, ser att du har kommenterat så att jag blev litet lugnare nu! KRAM!

Cicki sa...

Spader: Han har blivit så här tidigare men inte så kraftigt som denna gången.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Bra Cicki, det kanske behövs någon som är med och lyssnar och berättar det han utesluter, antingen på grund av räddsla för han är rädd för svaret eller tycker det är en gagatell

Cina sa...

Oj. Förstår att du blir orolig! Skönt att höra att läkartid är på gång, men som sagt, sjukvårdsupplysningen finns ju alltid!
Apropå dina röda skor, man BLIR glad av rött! De passar dig perfekt! Gladskor! Det behöver man!
Stor och varm kram!

Christina sa...

Usch, så läskigt :(

Bloggblad sa...

För några år sen hade min man en odiagnostiserad sjukdom som kunde göra honom totalt matt, alt. supervärk i alla muskler. Allt kollades, inget hittades... Flera gånger fick vi ge oss hem när det kom ett sånt värk/matt-anfall.

Men - det gick över och nu är han fullt frisk igen. Fast det tog lång tid, han ville inte vara sjukskriven, det gjorde nog att det tog längre tid...

Cicki sa...

Cina: Röda skor rekommenderas nu till alla. De är glädjespridare....:-)

Christina: Det var verkligen otäckt.

Bloggblad: Jag tror mer och mer på värkchock som min väninna trodde. Eller möjligtvis en form av ångestattack. Skönt att din man blev fri från det. Jag hoppas allt sånt här ska ordna sig om och när han får ett sjukbidrag så oron för ekonomin släpper. Plus att han får börja träna.