Här kommer receptet:
Bagels
25 g Jäst
5 dl vatten (37gradigt)
1 msk salt
1-2 msk sirap
2 msk olja
14 dl vetemjöl(gärna special)
sesam/vallmofrö
Starta upp degen som vanlig deg med jäst,vatten och de övriga ingred.
Arbeta i hop till en smidig deg.
Låt jäsa i 1 timme
Gör 12 bullar av degen som du sen gör ett hål i. Lägg den på ett mjölat bakplåtspapper.(Gör hålet lite för stort då det vid kokning sväller upp.) Låt jäsa i 15 min.
Lägg den sen i en vid kastrull kokande vatten ( 3-4 per gång) och koka dem i 1 min per sida. Tillbaka på plåten.
När du kokat upp dina 12 bullar så ska de in i ugnen 225 grader i 15-20 min.Om du vill ha något på den (vallmo eller sesam) är det läge att strö över lite nu.
9 kommentarer:
Åh vad kul att du nappade på detta. Jag ska nog göra några i morgon. Det är ju såå gott=)
Viola: De blev verkligen kanongoda. Med marmelad, självklart.
Låter gott!
Mångmamma: Det är det också.
Jag har som du tyckt att de är goda, men trott att de är krångliga att baka. Nu får de en ny chans. Tack för receptet!
Kesu: Det var ju det jag trodde också att det var krångligt.
Jag uttryckte mig knasigt. Det var precis det jag menade: att jag bode tyckte och trodde som du :)
Kesu: Jag förstod vad du menade....:-)
Bra! Ursäkta stammningen! Blogger svarade nåt om att min kommentar inte kunde läggas till, men det kunde den tydligen visst ;)
Skicka en kommentar