onsdag 24 februari 2010

Takdropp

Här har vi takdropp både ute och inne. Taket har inte rämnat, utan det är min näsa som droppar. Det blommade upp snabbt igårkväll. Förmodligen för att jag blev kall när vi väntade på alla bussar. Jag har dragits med huvudvärk och nästäppa någon vecka, så jag har förstått att något var på gång. Jag har lite feber idag men den får vi tränga undan eftersom det är tvättstuga idag. Gissa om jag ser fram emot det. Not!

Ute skiner solen och det är så himla vackert när det glittrar i snön. Jag är en av de där som ännu inte tröttnat på snön. Det är väl norrlänningen i mig. Det vi har här nu är normalt där jag kommer ifrån. Har ni tänkt på att tågen norrut funkar som vanligt. Kan det bero på att man är van eller?

Eftersom solen lyser och värmer så droppar det från taken. Ett och annat mindre snösjok kommer nerdansande. De har skottat taken för någon dag sedan, så det är inte stora mängder. Huset är även välisolerat så vi slipper det där med istappar.

Nu när jag skrev att snösjoken åker iväg så fladdrade ett minne från förr förbi. Det var ifrån mitt gifta liv. Vårt hus hade väldigt branta tak så snön åkte lätt av. Man blev van att höra de där rasen med jämna mellanrum. När jag hade mitt företag så hade jag mitt kontor på övervåningen. En dag satt jag där och jobbade och hörde ytterligare ett ras. Inget konstigt med det. Fd maken var ute och höll på med något, men så blev jag lite fundersam över att han var ute så länge. När jag går ner för trappen så kommer han instapplandes i tvättstugan och håller sig om axeln. Arg som ett bi på mig. Jag borde ju fattat att det var han som ramlat från taket. Han hade fått för sig att göra något åt skorstenen och halkat och farit i backen. Axeln hade gått ur led eftersom han försökte ta tag i takstegen. Jag förstår fortfarande inte varför han var arg på mig för jag visste inte ens att han var på taket. Men det var väl så att han måste låta ilskan gå ut över någon. Om han åkte till doktorn? Nej, tuffa poliser gör inte det. I alla fall inte första dagen med värk. Han kom iväg ett dygn efteråt.

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

Krya på dig!

Cicki sa...

Mångmamma: Tack, jag gör så gott jag kan....:-)

macozaza smycken sa...

Mannen på taket. Garvade högt när jag läste din historia om polisen som ramlade ner från taket.
Det kanske inte var så jäkla kul, inte då i alla fall, antar jag. Men med tröttheten hängandes som ett moln över mig, men har ingen lust att lägga mig än (måste ju internetta, fisboka och pärla en stund först), så var det en kul historia.

Cicki sa...

Macozaza: Du är en elak kvinna. Skratta åt en skadad polis.....:-) Det var ju tur att jag inte skrattade då, men jag drar gärna på munnen åt det numera när jag har långt avstånd till han.....:-)

Biggan999 Svart och vitt sa...

Går man upp på tak ensam utan livlina? Endast svenska polisen kan komma på en sån ide

Cicki sa...

Biggan: Nu var det ju en privat grej och inte i jobbet. Det huset har rätt lustigt tak. Det är högt upp till nocken men taket är väldigt brant men in sin tur så är det bara ca 1½-2 meter från takrännan ner till backen så fallet blev inte så högt. Jag tycker mest han fick skylla sig själv....:-)