onsdag 24 februari 2010

Vad kan vi hjälpa till med

Jag har tipsat om Ebbas blogg tidigare. Nu känns den viktigare än någonsin. Hon, om någon, kan berätta om hur det är att vara hemlös och uteliggare om vintern. Här hittar du dagens inlägg från henne. Backa gärna bakåt och läs mer. Jag känner en maktlöshet att jag inte kan hjälpa till som jag önskar att jag kunde. Men jag kan i alla fall hjälpa till med att sprida Ebbas budskap. Just nu håller jag på att försöka ta reda på vart jag kan åka och lämna varma kläder, mössor och vantar. Lite ska jag väl kunna skrapa ihop i alla fall.

Hjälps vi åt så kanske vi kan uträtta underverk. Vi måste vakna upp. Det ordnas galor och samlas in miljoner till Haiti och andra olycksdrabbade länder. Det är bra. Det ska göras. Men vi får aldrig glömma att det finns utanförskap och fattigdom runt hörnet i vår egen skyddade vrå. Vi måste åtminstone försöka göra vad vi kan för att hjälpa till.

2 kommentarer:

Bina sa...

Helt sant! Även i Lilla Staden samlas det och fixas och trixas till Haiti och andra delar av världen. Men även här finns människor som inte har det så bra. Ensamstående mammor som skulle behöva "ärva" lite kläder till både sig och barnen. En matkasse till någon. Tja, det finns så många behövande alldeles i närheten! Ofta är kyrkorna bra på att organisera sådant här.

Cicki sa...

Bina: Jag har också funderat på det där med kyrkan. Ska höra mig för hur man kan göra. Min väninna är aktiv i Röda Korset. Hon stickar och gör "barnpaket" men allt sånt går utomlands.