måndag 18 maj 2009

Sambon stora fel - Uppdatering

Jag brukar för det mesta höja sambon till skyarna. Men som ni förstår så är han ingen övermänniska, utan han har sina fel och brister som alla andra. Idag är jag rätt trött på honom för just ett av de där felen.

På ett område är vi verkligen varandras motsatser, vilket ibland gör att det skär sig här hemma. Jag vill göra undan saker så fort som möjligt, även de tråkiga och obehagliga. Han skjuter upp och skjuter upp tills det nästan är för sent eller i värsta fall till och med är för sent. Det stressar mig oerhört och jag påminner och påminner tills han surnar till på mitt tjat, som han kallar det för.

Idag undrar jag hur han har tänkt sig veckan. Bilen gick inte igenom besiktningen, så idag är den hos farbror bildoktorn. Den ska ombesiktigas på onsdag. Vi har fortfarande vinterdäcken på. Imorgon ska sambon vara på sjukhuset för helkroppsröntgen. Nu undrar jag hur han har tänkt att hinna hämta bilen, hämta däcken från vinden samt byta dem (som han rent fysiskt inte klarar att göra själv) för att hinna besiktiga om bilen på onsdag. Dessutom är jag i tvättstugan på onsdag.

Nu är jag sur och irriterad men har gett mig den på att detta får han klara ut själv. Hur det går får den närmaste framtiden visa.

Uppdatering: Nu ligger sommardäcken i hallen och sambon har en plan på hur allt ska hanteras!

10 kommentarer:

Mie sa...

Japp det där är inte lätt alls. Min man är mycket större tidsoptimist än jag o jag blir fortare stressad. Men jag FÖRSÖKER att inte lägga mig i utan låta honom sköta "sina" delar själv. Det viktiga, tror jag, är att klargöra vem som har ansvaret innan deadline kommit för nära o sen låta bli att hjälpa till;)

Cicki sa...

Mie: Det är väl ungefär så det funkar här hemma också. Man får vänja sig vid varandras fel och brister.....:-)

Spader Madame sa...

Ojdå, den käre sambon är lik min älskade Henrik. Gjorde mig minst sagt vansinnig -fast jag älskade honom ändå. Många körförbud på bilen och missade körkortsförnyanden -oftast bara sånt som var "hans" göranden som jag inte kunde påverka...

Esset är annorlunda -han är en "doer". Ibland gör han fel - då går Spader nästan i bitar... så var det i helgen -något som han bara hade beslutat- men vi har använt klister....

KRAMIS!!

Le Loup sa...

Jag tänker som så, att det är tur att de vi väljer att leva med har lite fel och brister, så att vi också kan ha lite fel och brister, för tänk annars hur förbålt trist det skulle bli om bägge var perfekta ;)
Skämt åsido, jag är ju en uppskjutarmänniska själv, så jag vet hur man driver sina medmänniskor till vansinne med "Sedan..." eller "Snart.." eller "Imorgon.."
Jag vet inte varför det är så härligt att skjuta upp saker, men en sak vet jag, och det är att jag får ligga i som en nybadad utter emellanåt för att hinna ikapp. Men lär jag mig av det? Nej. Aldrig. Tyvärr...

Annela sa...

Det där känner jag precis igen!
Min man fick infinna sig i tinget för att han inte förnyat sitt körkort på flera år. Dryga böter fick han och blev av med sitt körkort. Nån log skadeglatt! Trött på att alltid vara den som ordnar upp allting. Men inte denna gången.

Christina sa...

Jag känner igen det där med, men som sagt - man har egna fel och brister så förhoppningsfullt så jämnar det ut sig... ;)

Cicki sa...

Spader: Som du vet älskar jag sambon sanslöst fast jag blir vansinnig på han med jämna mellanrum. Han är som luft, man kan inte leva utan honom....:-) Exet var en "doer" så en kombination och exet och sambon vore inte dumt. Självklart enbart en kombo av de goda sidorna hos bägge.

Shirouz: Du har ju fullt upp att tänka ut så många kluriga och finurliga tankar så du kan ju inte hinna med något annat...:-)

Annela: Ja, så länge det inte drabbar en själv så får de gärna ta rätt på sina egna förseningar....:-)

Christina: Det är väl tur att vi är olika. Tänk så trist det skulle vara om vi gick omkring och var en massa kloningar av varandra....:-)

Spader Madame sa...

En plan är bra! Yippie!

Barbamorsan sa...

Ja här är det så ochså, jag försöker att inte tjata om "hans" saker men tyvärr blir man ju på något sätt lidande av hans misstag. Även här har bilen fått ombesiktning och haft körförbyud i en vecka och jag tjatar inte alltså händer inget....hmm..hur gör man då ?? Men som sagt bra sidor finn ju ochså. Kram kul att höra om fler...

Cicki sa...

Barbamorsan: Det jag tycker är jobbigast är när hans "glömska/senfärdighet" ger extra kostnader. Vi har en så tajt ekonomi att varje extra kostnad blir jobbig. Då tycker jag han borde tänka på det.

Vi får trösta och peppa varandra, vi som har det så.....:-)