tisdag 19 maj 2009

Smarrig lammgryta

Igår gjorde jag en rejäl laddning lammgryta. Det var meningen att vi skulle äta det igårkväll. Sambon var borta på jobb och det drog ut på tiden. Så jag värmde helt sonika en påse nudlar (ja, jag förfaller till sådana hemskheter ibland och tycker t o m att det är gott) och sambon åt hos sin uppdragsgivare. Lammgrytan fick stå på tillväxt så att säga. Det gjorde inget för den var gudagod att äta idag. Kanske till och med godare än vad den varit om vi ätit den igår.

Receptet hittar du här. Jag hade inga tomater med vitlökssmak så jag tillsatte fyra pressade vitlöksklyftor och så tärnade jag i lite rotselleri. Det ger god smak. En köttbuljongtärning fick också förstärka smaken lite.

Nu har jag även satt en deg som ska bli en alldeles ny upplevelse för mig. Blir det bra så berättar jag det och länkar till bloggen där jag hittat receptet. Blir det dåligt så kommer jag att beklaga mig. Jag återkommer med resultatet imorgonkväll.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, så bra med receptet, det ska jag verkligen testa någon gång .. jag ÄLSKAR ju lammkött!

(Men inte rotselleri ..-()

Moster Ma sa...

Man borde alltid låta lammgrytor växa till sig nästa dag. Det gör sååå mycket för smaken.
Mums vad gott det lät!

Spader Madame sa...

Vilken dag var det nu som jag skulle komma till dig på middag?
;-))Snart va?

Cicki sa...

Elisabet: Den är ju inte med i det ursprungliga receptet. Vi gillar rotselleri så det pytsar jag i både här och där....:-)

Moster Ma: Nu var det ju ofrivilligt egentligen att den fick stå till sig men jag håller med dig. Den vann på det. Det gör de flesta grytor, tycker jag.

Spader: Vi får ta det vid tillfälle. På allvar alltså. Om inte förr så när du flyttat ner. Då måste vi ses.

Christina sa...

Jag tycker också att de flesta grytor smakar allra bäst dagen efter. Då har alla smaker gift sig med varandra, som man väl brukar säga :)

Gillar både lamm och rotselleri, så det lät smarrigt värre!

Cicki sa...

Christina: Smaklig måltid. Det kommer fler recept ikväll, på bröd och en fisksoppa. Passar nog dig som hand i handsken....:-)